Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спасиха 61 имигранти в морето край Лесбос

07 Септември 2015 / 09:09:05  GRReporter
634 прочитания

Гръцката брегова охрана и пътническият ферибот Blue Star 1 спасиха 61 имигранти в открито море, на около 4 мили от югоизточната част на остров Лесбос.

Операцията започнала рано тази сутрин, след като екипажът на ферибота, който осъществява редовна връзка на острова с пристанището в Пирея забелязал натоварената с десетки хора лодка в морето.

Според първоначалните източници някои от хората се намирали във водата, а пренатоварената лодка се пълнела с вода.

От ферибота изпратили веднага спасителна лодка, която пренесла 35 души на неговата палуба. Други 26 души били спасени от патрулен кораб на Гръцката брегова охрана, който бил изпратен спешно на мястото на инцидента.

От службата съобщават, че до момента няма данни за изчезнали хора. Разследването по случая се очаква да продължи, след като спасените бъдат пренесени на остров Лесбос.

В същото време на пристанището в Пирея пристигна пътническият ферибот „Елефтериос Венизелос”, който пренесе 2492 имигранти и бежанци от Лесбос в континентална Гърция.

Категории: Общество имигранти бежанци спасителна операция ферибот Гръцка брегова охрана остров Лесбос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus