Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Спонтанни митинги в подкрепа на правителството в Атина, Солун и други градове

05 Февруари 2015 / 14:02:13  GRReporter
1056 прочитания

Потребители в гръцките социални мрежи организират митинги в подкрепа на правителството в Атина, Солун и други големи гръцки градове. Те са обявени за 18:00 часа днес на площад Синтагма пред гръцкия парламент в Атина, пред Бялата кула в Солун и на централните площада на Патра, Ираклио, Ханя, Кастория и други под водещия лозунг: „Не могат да ни изнудят, не се прегъваме под натиска, не се страхуваме, не отстъпваме, побеждаваме”.

Авторите на идеята за провеждането на митингите пишат: „В сряда вечерта главният банкер Драги реши отново да играе играта на Меркел и да изнуди гръцкия народ и новото гръцко правителство. Нито нас, които живеем под игото на меморандумите през последните пет години, нито правителството на Алексис Ципрас, което започна работа преди няколко дни и уважава напълно мандата, който му бе предоставен от гръцкия народ. Никой не може да ни уплаши. Демокрацията каза думата си и никой няма право да не я чуе”.

„Отиваме на площад Синтагма и на останалите площади в страната в четвъртък, 5 февруари от 18:00 и през колкото още дни е нужно, за да изпратим посланието, че нещо не са разбрали добре до всички онези, които си мислят, че могат да правят с нас каквото искат. Времето, когато Гърция се намираше на колене и се управляваше от послушни правителства отмина. Подкрепяме непреклонната позиция на правителството ни. Изпращаме солидарността си до всички народи в Европа, които очакват Гърция да изпрати посланието за достойнство и край на политиката на бюджетни съкращения!”.

Хиляди потребители вече отбелязаха, че ще участват в митингите, докато други са озадачени от факта, че според организаторите на митингите едно новоизбрано правителство има нужда от такава подкрепа.

В същото време ветеранът-политик Стефанос Манос отправи публичен призив митингите да не се проведат. „Протестен митинг срещу отказа на европейците да се съобразят с нашите позиции. Методът с митингите бе използван от г-н Самарас (когато той бе на възрастта на г-н Ципрас) в спора със Скопие. Единственото, което постигат митингите е да ограничат нашето (на Гърция) пространство за преговори. Отправям призив да бъдат анулирани”.  

Категории: Общество митинги правителство преговори кредитори Алексис Ципрас Ангела Меркел Марио Драги
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus