Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Според Google спортът, Варуфакис и "50 нюанса сиво" са най-популярните теми за гърците през 2015

17 Декември 2015 / 11:12:44  GRReporter
635 прочитания

Какво са търсили гърците в Google през 2015? Годишния доклад „Year in Google” на световната търсачка дава отговор на този въпрос. Някои от резултатите са напълно очаквани, а други – съвсем изненадващи. Най-интересният факт е, че спортът, а не политиката е на първо място в търсенията на гърците в Google. Много са и тези от категорията „как да”, в която потребителите търсят насоки от търсачката, за да направят нещо.

В доклада се представят също данни за най-популярните дестинации за пътувания в и извън Гърция, както и търсенията за филмови прожекции, театрални постановки и концерти.

Класацията на най-бързо нарастващите търсения, която включва всички категории води европейското първенство по баскетбол, следвано от музикалния конкурс Евровизия 2015 и едва на трето място се нареждат двете изборни надпревари за излъчването на членовете на парламента. На четвърто място по търсения през годината е кино лентата „50 нюанса сиво”, а след нея референдумът, който свика правителството през юли, бившият финансов министър Янис Варуфакис, новият iphone 6s, СИРИЗА, данъкът върху недвижимото имущество ЕНФИА и разкопките в Амфиполи.

Класацията в категорията „Актуални новини” е следната: избори 2015, референдум, нападение в офиса на френското хумористично списание „Charlie Hebdo”, Ислямска държава (ISIS), терористични атентати в Париж, Grexit, земетресение в Непал, капиталов контрол, ремонт на правителството, споразумение.

Търсенията на гръцки туристически дестинации и курорти показват кои са били най-популярните места за почивка през изминалото лято: остров Егина, област Месиния в Пелопонес, Кикладските острови, остров Кефалония, южната част на остров Крит, остров Алонисос, Халкидики, Парга, Пелопонес, остров Левкада.

Париж, Дубай, Лондон, Истанбул, Прага, Куба, Швейцария, Москва, Китай и Тибет са „печелившата” десетка сред търсенията за пътуване в чужбина.

„50 нюанса на сиво” води в класацията на най-търсените в Google филми през 2015. Следват „Бърдмен”, „Спектър”, „Лудият Макс”, „Американски снайперист”, „Игра на кодове”, „Интерстелар”, „Теорията за всичко”, „Пурпурният връх” и „Вдън горите”.

Класацията в категорията „Как да” води въпросът „как да залепя”, следван от „как да отслабна в корема”, „как да почистя фурната”, „как да наредя кубчето на Рубик”, „как да намеря работа”, „как да открия асцендента”, „как да направя палачинки”, „как да преживея раздялата с бившия си приятел/ка”, „как да се справя със стреса” и „как да спра пушенето”.

Постановката „Човекът-възглавница” на Мартин Макдона, мачовете на футболния отбор ПАОК, концертът на Роби Уилямс, постановката „Любима моя Смирна”, мюзикълът „Mamma mia!”, постановката „Голямата химера”, мюзикълът „Kiss me, Kate”, музикалното шоу за мода Madwalk 2015, постановката „Човек на всички времена” на Робърт Болт и „50 нюанса сиво” са най-многобройните търсения в категорията „търсене на билети”.

В световната класация първото място сред най-популярните търсения (ключови думи) заема баскетболистът Ламар Одом, който предизвика интерес сред публиката със здравословния си проблем. Той е следван от нападението срещу „Charlie Hebdo”, видеоиграта Agar.io, новият филм от поредицата „Джурасик свят” и Париж.

Сред спортовете най-търсени са били футболното първенство „Копа Америка”, тенис-турнирът „Уимбълдън”, колоездачното състезание „Тур дьо Франс” и световното първенство по ръгби.

Сред кино филмите най-търсени са били „Джурасик свят”, „Бързи и яростни 7”, „Американски снайперист”, „50 нюанса сиво” и „Миньоните”.

Най-търсените личности след Ламар Одом са състезателката по бойни изкуства Ронда Раузи, Кейтлин Дженър, заради смяната на пола си, певицата Адел и актьорът Чарли Шийн, който обяви, че е болен от СПИН.

Нападението в офиса на френското списание „Charlie Hebdo”, Париж, урагана „Патрисия”, Ислямска държава и земетресението в Непал са най-търсените международни новини.

В областта на технологията, най-много са търсенията за продуктите iPhone 6S, Samsung Galaxy S6, Apple Watch, iPad Pro и LG G4.

Категории: Общество търсене в Google в Гърция Year in Google спорт Янис Варуфакис 50 нюанса сиво концерт на Роби Уилямс
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus