Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Сюзън Сарандън при бежанците на Лесбос

18 Декември 2015 / 08:12:13  GRReporter
710 прочитания

Холивудската звезда Сюзън Сарандън пристигна на остров Лесбос, за да покаже съпричастността си към драмата на стотици хиляди хора, които се опитват да избягат от войните в Сирия, Ирак и Афганистан. Носителката на наградата Оскар за най-добра женска роля през 1995 за филма ”Осъденият на смърт идва” се разходи по бреговата ивица около Скала Сикамниас, където пристигат лодките с имигранти от Турция.


    Тя разговаря с представители на неправителствени организации, които са взели в свои ръце грижата за бежанците на острова и се снима с един от тях - Апостолис Параскевопулос. Сюзън Сарандън ще остане в Лесбос още няколко дни, но засега програмата й там не е известна.
    Актрисата публикува и снимка в личния си профил в Туитър “На път за Лесбос”.
    Актрисата и нейният дългогодишен партньор, режисьорът Тим Робинс са едни от най-известните активисти на Холивуд, отявлени противници на американската военна намеса в Ирак.

Категории: Сюзън Сарандън остров Лесвос бежанска криза воините в Сирия Ирак и Афганистан холивудска активистка неправителствени организации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus