Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Варуфакис стана спонсор на Wikileaks

12 Август 2015 / 10:08:25  GRReporter
764 прочитания

Бившият гръцки финансов министър Янис Варуфакис откри ново поприще – той стана спонсор на WikiLeaks в кампанията за събиране на 100 000 евро. Тази сума ще бъде използвана за разпространяване на търговския договор TTIP между САЩ и Европейския съюз.

Както съобщиха от WikiLeaks, Янис Варуфакис е бил от първите, помогнали за осъществяване на тази цел. Между другото на страната на Джулиан Асанж веднага застанаха и британската дизайнерка Вивиан Уестууд, белоруският журналист и писател Евгени Морозов и американският журналист Глен Грийнуолд.

Сумата, която те са дарили за тази цел, не е оповестена, но няколко часа след стартирането на инициативата са били събрани 12 000 евро.

Депутатът от СИРИЗА призова за участие в кампанията и чрез постове Twitter. В един от тях той пише «Прозрачността се нуждае от помощ в еврозоната, но и при преговорите за търговията (TTIP), които я засягат».

 

Категории: Янис Варуфакис спонсор WikiLeaks кампания търговски договор TTIP Twitter
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus