Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

“Гучи” парти за боговете на Олимп

31 Декември 2015 / 15:12:14  GRReporter
915 прочитания

Естетичен скандал между Гърция и модна къща “Гучи” предизвика новата рекламна кампания на дизайнерката Дерия Цакирсой, наречена “Гучи” парти за боговете на Олимп. В нея тя облича скулптурите на Фидий в най-новите тоалети, ансамбли и аксесоари на модната къща и им връчва мобилни телефони, за да си направят селфи. Древногръцката сериозност влиза в несъответствие с  лековатия лайфстайл на колекцията, а боговете, облечени в дамски тоалети или с хипи стил приковават вниманието на зрителя.
 

   Това не е първият път, когато известна търговска марка се опитва да рекламира заемайки образи от древногръцката митология. През 1992 Coca-Cola използва силуета на Партенона с вписани в него силуети на известните бутилки. Тогава Гърция реагира веднага и рекламната кампания беше оттеглена.
 

   В случая на “Гучи” за рекламната кампания е използван  Фотошоп на скулптури, които се намират в Британския музей и в Музея на Акропола. За използването им не е искано официално разрешение. Все още не се знае каква точно ще е реакцията на гръцката държава, но археолози настояват и за съдебен иск срещу модната къща.

Категории: модна къща Гучи рекламна кампания боговете на Олимп скулптури на Фидий Акропола Британския музей
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus