Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

24 май с “Господин Балкански”

25 Май 2014 / 08:05:59  GRReporter
1648 прочитания

С изискано тържество в залата на театър “Арго” българската общност в Атина отбеляза тържествено Деня на славянската писменост и култура и на българската просвета. На патронния празник на Неделното училище “Св. Св. Кирил и Методий” присъства и посланика на България в Атина госпожа Емилия Кралева, както и Архимандрит Атанасий.

Директорката на училището госпожа Даниела Тодорова представи шестте абитуриенти, които тази година завършват училището, сред тях е и Симона Пенева, която читателите на GRReporter познават от многобройните й репортажи.
    От своя страна зрелостниците подариха на училището книга-летопис, в която да бъде вписана историята на институцията, която вече има 10-годишна продължителност.
    Актьорът Пламен Симеонов връчи наградата на тазгодишната победителка в конкурса по художествено слово - Виктория Тодорова за изпълнението й на произведения на Добри Чинтулов.
    Директорът на GRReporter Мария Спасова обяви наградите на Втория международен литературен конкурс “Българският език - без граница и през граници”, който сайтът ни провежда заедно с Българското неделно училище “Св.Св. Кирил и Методий”.
    Гости на тържеството бяха и актьорите от Държавния сатиричен театър, които представиха постановката “Господин Балкански” по безсмъртното произведения на Алеко Константинов “Бай Ганьо”.
    Очаквайте интервютата специално за читателите на GRReporter на актьорите Ивайло Калоянчев и Светослав Пеев.

 

Категории: 24 май българска общност в Атина театър Арго Господин Балкански Държавен сатиричен театър Ивайло Калоянчев Светослав Пеев
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus