Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Блатечки, Урумов и Бонин ще играят пред българската публика в Атина

12 Февруари 2016 / 16:02:57  GRReporter
978 прочитания

На 10 април 2016 от 18:00 часа на сцената на театър „Катя Дандулаки в Атина ще бъде представената българската хитова театрална постановка „Методът Грьонхолм”.

Режисурата е дело на Пламен Панев, а в актьорския състав участват Асен Блатечки, Николай Урумов, Христо Бонин и Светлана Бонин.

За Христо Бонин това ще бъде второто гостуване на атинска сцена след постановката „Нирвана” на театралната работилница „Сфумато”, която бе представена през ноември 2014 в театър „Арго”. Можете да прочетете интервюто, което той и Ирмена Чичикова предоставиха на GRREporter на следния адрес: http://www.grreporter.info/Dvama_aktori_obikalyat_sveta_s_istoriyata_na_Yavorov/16388

Авторът Жорди Галсеран Фере е каталонски драматург, сценарист и преводач, добил световна известност с блестящия си трилър. Това е разказ за погазването на всички морални норми в името на кариерата.

Шведски психолог е разработил специална процедура за подбор на персонал, наречена на негово име - “Методът Грьонхолм”. В стерилното пространство без изход на голяма транснационална компания се срещат четирима кандидати за добре платена длъжност. Вместо обичайното събеседване обаче им предлагат странна игра. Невидимият шеф им поставя задачи, коя от коя по-нелепи и подозрителни, тласкайки конкурентите в битка на живот и смърт.

Зловещият офис-трилър е блестящо написан и безпощадно разголва съвременните отношения между героите, обсебени от страстта към парите и високите постове. Пиесата на испанския драматург Жорди Галсеран е жанрова смесица от интелектуален трилър и психологическо криминале – нещо като риалити шоу, нещо като сложен шахматен ребус, нещо като нищо на света и здраво държи интереса на зрителя, като непрекъснато провокира любопитството му какво ще се случи в следващия миг.

Постановката ще бъде представена със съдействието на посолството на Република България в Атина.

Билети могат да бъдат закупени чрез българските неделни училища, намиращи се на следните адреси:

  1. Пл. „Египет“, № 1B, Атина 10432
  2. Ул. „Солонос“, № 112, Екзархия, 106 81
  3. Ул. „Авероф“, № 11, Атина , 10433

Продажбите ще се осъществяват в съботно-неделните дни от 10:00 до 18:00 часа в периода от 13 февруари 2016 до 3 април 2016 г.

От 4 до 8 април, билети ще могат да бъдат закупени и чрез посолството.

Цената на един билет е десет евро. При закупуването на три и повече билети цената на билета ще бъде осем евро.

Театър „Катя Дандулаки” се намира на ул. „Агиу Мелетиу“, № 61 в Атина. 

Категории: ТеатърБългари в Гърция посолство на Република България в Атина театър Катя Дандулаки Методът Грьонхолм Асен Блатечки Николай Урумов Христо Бонин Светлана Бонин
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus