Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

25 невероятни начини да свалим бързо излишните килограми

08 Май 2013 / 17:05:53  GRReporter
4327 прочитания

Великден несъмнено е един от най-”апетитните” празници. Яйца, козунак и добре приготвеното агнешко месо галят небцето и малко или много всички прекаляваме с храната. Дните след празника са най-подходящите да свалим качените 1-2, а защо не и повече килограми.

GRReporter представя 25 лесни и необичайни начини, които предлага диетологът – експерт по храненето Анастасиос Папалазару, публикувани в списание Shape.

1. Внимавай с етикетите

Не позволявай да те заблудят епитети като “традиционен” козунак, “домашна” баница или пиле с екзотичен сос от манго и азиатски ориз. Става дума просто за пиле с ориз, баница и козунак, които имат същите калории като останалите. Тези епитети просто те карат да ядеш повече.

2. Сервирай директно от кухнята

Остави чиниите на фурната, а не на масата. Така ще консумираш с 10 на сто по-малко. Освен това сложи снаксовете в малки торбички. Ако ядеш нещо от по-голям съд приемаш 615 калории в повече.

3. Прицели се в размера

Купи рокля, която би облякла при най-доброто за теб тегло и я закачи някъде в спалнята, за да ти напомня какво целиш.

4. Не гледай рекламите

Прави нещо друго, докато текат рекламите по телевизията.Стани, за да измиеш чиниите, обади се на приятелка, разлисти списание. Според изследване на университета в Калифорния видът на храни, от които се напълнява задействат мозъчния център за контрол на глада и пробужда желание да хапнем нещо.

5. Нахрани семейството си

Ако живееш с хора, които обичат да си хапват, просто им купи вкусни неща, които не ти харесват.

6. Яж пуешки колбас

След всяка сладост хапни парче пуешки колбас или изпий един чай, без да го подсладиш. Така ще анулираш желанието да хапнеш нещо сладко.

7. Не прекалявай с полезните храни

Много хора са си избрали някаква полезна храна, но прекаляват с нейната консумация, в резултат на което тя престава да е полезна. Установи коя е твоята и престани да я купуваш.

8. Научи се да правиш супи

Изяж купичка зеленчукова супа преди да обядваш. Така ще приемеш 20 на сто по-малко калории с обяда си.

9. Отвлечи вниманието си

Неистовото желание да хапнем нещо обикновено преминава в рамките на 10 минути. Пренеси вниманието си някъде другаде, като се обадиш на приятелка, отидеш да се поразходиш, медитираш, разгледаш профила си в социалните мрежи, правиш секс или отидеш на маникюр.

10. Повиши ритъма

Пусни си бърза и зареждаща музика. Изследвания показват, че когато тренираш и слушаш парчета със 180 удара на минута покачваш ритъма си без усилия.

11. Стисни

Свий юмруците си, когато усетиш желание да хапнеш нещо. В ред изследвания, които бяха публикувани в списание Journal of Consumer Research през 2011 е било установено, че участниците са могли да контролират желанията си по-успешно, след като са стискали някой мускул за поне 30 секунди.

12. Преразгледай целите си

Промени целта си от “Искам да отслабна с 10 килограма” на “Искам да загубя 1 килограм 10 пъти” и се отблагодари на себе си за всяка постигната цел.

13. Смесвай нещата (понякога)

Разнообразието повишава апетита. Ограничи избора на мазните храни, които купуваш, за да ядеш по-малко. Направи обратното с плодовете и зеленчуците – за да ядеш повече от тях.

14. Намажи хляба си със зехтин

Не можеш да спреш да посягаш към хляба? Използвай зехтин вместо масло. Така ще ядеш 23 на сто по-малко хляб и ще приемаш 16 на сто по-малко калории, както твърдят авторите на изследване, публикувано в списание International Journal of Obesity.

15. Представи си “новото” си тяло

Представи си как би изглеждала в едно стегнато и тренирано тяло. Всеки път, когато искаш да хапнеш нещо си представяй тази картина. По метода на повтарянето мозъкът ще замести желанието за хапване с нея.

16. Не бели плодовете

Категории: Модерните афродити излишни килограми Великден диета хранене
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus