Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките власти продължават да разпитват родителите на изчезналата Ани

29 Април 2015 / 16:04:22  GRReporter
1150 прочитания

Трети ден след обявяването на Ambert Alert за изчезването ѝ, 4-годишната Ани Борисова продължава да се намира в неизвестност.

Днес около 13:30 нейната майка Димитрина Борисова, представилият се като биологичен баща български гражданин, както и 70-годишният грък, в чийто апартамент живеела жената бяха отведени за разпит в прокуратурата, но не за случая с изчезването на детето, а за открити в апартамента хапчета. 

След продължилия три часа разпит тримата бяха отведени отново в Главното полицейско управление на област Атика, за да дадат отново показания по случая с изчезването на детето.

Междувременно техният адвокат Ставрос Георгиу заяви пред гръцки медии, че не е изключено Ани да е станала жертва на отвличане. „Майката ме увери, че полицаите са ѝ показали снимка на детето, облечено в „големи дрехи” в такси. Тя познала детето си, след което от полицията извикали за показания шофьора на таксито, който заявил, че автомобилът му бил откраднат. Не знаем кога е направена снимката, но със сигурност е заснета след изчезването. Ако това се потвърди тогава ще става дума за отвличане”, заяви адвокатът.

Според гръцкото електронно издание newsit.gr от полицията потвърждават наличието на такава снимка, но в същото време твърдят, че майката не е познала Ани на нея. Властите открили таксиметровия шофьор и разговаряли с него по телефона. Предстои той също да даде показания в полицията.  

В същото време 28-годишният мъж, представил се за баща на детето променя непрекъснато своите показания. Според последната версия той заявил, че майката му предала Ани да се грижи за нея, докато тя се върне от пътуване в Германия. „Събудих се сутринта и детето беше изчезнало”, заявил мъжът, който е занимавал и в миналото полицейските власти във връзка с употреба на наркотици. Преди това „признал”, че изгубил Ани в парка, после – че я поверил на свой приятел, за да я защити от майката, която искала да я вземе със себе си в Германия, по-късно – че неговата майка се грижела за детето. Гръцки медии коментират, че здравословното състояние на мъжа затруднява разследването и поставя под съмнение неговите твърдения.

След появата на 28-годишния мъж майката дала нови показания, в които признала, че е измислила мнимата жена на име Силвия, на която предала Ани в действителност не съществува. „Измислих я, за да предпазя бащата на детето, който го загуби”, казала тя малко след като описала „Силвия” като „23-годишна слаба жена с ръст 1,67 м и едно синьо и едно кафяво око”.

Показания е дала и майката на 28-годишния баща. Тя казала, че гледала Ани в дома си за около месец, докато майката Димитрина се намирала в Германия и я предала на сина си ден преди връщането ѝ в Атина.

От полицията смятат, че и двамата родители знаят какво точно се е случило с детето и рано или късно ще кажат истината и ще разкрият къде се намира. Предвид зависимостта от наркотици на 28-годишния баща властите разследват всички възможни сценарии – от незаконно осиновяване до други, много по-опасни версии. 

Категории: Българи в Гърция изчезване на дете Ани Борисова разпити родители прокуратура
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus