Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Над 180.000 автомобила се изнизаха от Атина

17 Април 2009 / 17:04:53  GRReporter
831 прочитания

Движението по магистралите, пристанищата, летищата, автогарите и ЖП гарите се увеличи рязко и бе отчетено, че само на Велики четвъртък от Атина са се изнизали около 180 000 автомобила, които задръстиха пунктовете за заплащане на пътна такса при Елевзина, Афиднон и Зевголатиу.


Километрични опашки се оформиха и от сутринта на Велики петък на пунктовете на Зевголатиу, Елевзина, Схиматариу и Афиднон, като с трудност се минаваше и през тунела на Артемисиу. Участъкът от Инофита до Схиматари по магистралата Атина-Солун е в ремонт и шофьорите трябва да са изключително внимателни.


Движението е натоварено по двете основни магистрали, но и по останалите пътища, като за пример може да посочим, че в 12,30 ч. опашката от автомобили при Елевзина достигна пет километра. На пункта за пътна такса при Зевголатиу на Коринт опашката достигаше до седем километра и от време на време колите бяха пускани да минават без заплащане, за да се олекоти движението.


От Пътна полиция известиха, че на Велики четвъртък 102 000 автомобила са се изнесли от столицата в посока към Пелопонес, а още 76 000 в посока към Ламия, съобщава вестник „Та неа”. Движението през вчерашния ден се изчислява с 4% по-интензивно от миналогодишния Велики четвъртък.


На автогарите автобусите са със 100 % разпродадени билети, а за днес се отчита, че ще бъдат навъртяни над 450 маршрута. Всички билети са продадени и за влаковете по централния маршрут Атина-Солун, както и до Пелопонес. Програмираните полети от летището „Елевтериос Венизелос” в днешния Велики петък се счита, че ще достигнат до 534, а пък в посока към Атина и от столицата до понеделник ще бъдат изпълнени 3 167 полета, от които 72 чартера и 22 извънредни. Абсолютно пълни тръгват и корабите от Атина, които заминават към островите по Егейски море и към Крит.


На крак е и Пътна полиция, за да подсигури безопасното придвижване на хората. На Велики петък между 06:00 до 16:00 ч. е забранено придвижването на товарни автомобили с товар над 1,5 тона в платното за излизане от големите градове. Тази забрана ще важи и за понеделника след Великден като няма да позволява придвижването на товарни автомобили в платната за влизане в градовете от 3 на обяд до 10 вечерта. В неделя няма да важат никакви забрани.

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus