Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Ципрас не отложи референдума

01 Юли 2015 / 17:07:12  GRReporter
2268 прочитания

В обръщението си към гърците, което отправи час и половина по-късно от определеното по-рано време гръцкият премиер Алексис Ципрас втвърди позицията си към кредиторите и ги обвини за затварянето на банките и въвеждането на капиталов контрол. В допълнение той увери гърците, че заплатите и банковите им влогове са гарантирани и обеща, че „неудобството”, както определи огромните опашки пред банкоматите ще продължи за много малко време.

Без да каже нищо за днешното си предложение към кредиторите, в което приема изцяло техните предложения за споразумение, Алексис Ципрас призова гласоподавателите да гласуват с „не” на референдума в неделя. Той посочи, че правителството му продължава да се намира на масата на преговорите, както и че негативният вот на референдума не означава разрив с Европа и излизане от Еврозоната.

Следете събитията в ход в Live blog-а на GRReporter.   

Категории: Политика Алексис Ципрас обръщение към гръцкия народ негативен вот на референдума преговори с кредиторите
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus