Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Появи се бащата на изчезналата Ани

28 Април 2015 / 11:04:53  Анастасия Балездрова
1442 прочитания

Два дни след обявяването на Amber Alert за 4-годишната Ани Борисова случаят с изчезването ѝ придобива нов обрат.

Според полицейски източници късно снощи в отдела за малолетни в Главното полицейско управление на област Атика се появил мъж от България, който заявил, че е биологичният баща на детето. Той дал показания, които според същите източници оборват твърденията на майката.

24-годишната Димитрина Борисова заяви пред гръцки медии, че е разговаряла за последен път с Ани на 20 април, когато все още се намирала в България. Ден по-късно тя се обадила отново на мистериозната жена на име Силвия, на която поверила детето си на 14 април, за да се грижи за него по време на пътуването ѝ до България. Тогава тя ѝ казала, че е загубила Ани, но не на парти, а в парк в центъра на Атина. По думите на майката, Силвия заявила, че отишла да купи сок на Ани и когато се върнала детето вече не се намирало на детската площадка.

След този разговор тя изключила телефона си и Димитрина Борисова загубила всякакъв контакт с нея. На въпросите на разследващите случая полицаи относно самоличността на 23-годишната Силвия, майката отговорила „не си спомням” и допълнила, че „дясното ѝ око е кафяво, а лявото – синьо”. Димитрина Борисова казала още, че дала на жената мобилен телефон, за да може да контактува с нея и дъщеря си, но не можела да си спомни неговия номер. Допълнила, че оставила листче, на което телефонният номер бил записан в дома на родителите си в България.

По-рано днес GRReporter се свърза с майката на Ани, която каза, че не може да разговаря в момента, тъй като при нея се намират полицаи. Тя помоли да ѝ се обадим след 20 минути. След изтичането им обаче и двата телефона на жената бяха изключени.

Според източници 24-годишната Димитрина Борисова е била залавяна от полицията в миналото. През последните месеци тя живеела в дима на възрастен мъж в района на централния площад Омония в Атина. Същите източници посочват, че изчезналата Ани се е намирала в Гърция през последните три седмици.

Категории: Българи в Гърция изчезнало дете Ани Борисова показания Димитрина Борисова биологичен баща
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus