Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Странни обстоятелства съпътстват изчезването на 4-годишната Ани

27 Април 2015 / 09:04:09  Анастасия Балездрова
2392 прочитания

Гръцките полицейски власти разглеждат всички вероятни сценарии във връзка с изчезването на 4-годишната Ани Борисова на 21 април в центъра на Атина.

Съмненията са породили противоречивите показания на майката на детето за това къде и кога точно е изчезнала дъщеря ѝ. Жената разказала, че оставила Ани на своя приятелка, за да се грижи за нея, докато тя замине за България за няколко дни. Когато се върнала приятелката ѝ казала, че завела Ани на парти в региона на площад Омония, където я изгубила.

От думите на майката станало ясно, че тя познавала жената, на която поверила 4-годишното си дете от много малко време. В допълнение заявила пред полицаите, че знае само малкото ѝ име.

GRReporter се свърза с председателя на организацията за защита на децата “Усмивката на детето”, която обяви Amber Alert за издирването на Ани. „Случаят е много объркан и съществуват опасения, че изчезването на детето може да е свързано с със съмнителни действия. Българското посолство в Атина също трябва да се задейства и да участва в разследването, за да можем да намерим Ани колкото се може по-бързо”, заяви Костас Янопулос.

„Работата на нашата организация е да намерим детето. Полицията е тази, която разследва при какви обстоятелства е изчезнала тя. Притеснителното в случая е, че обажданията във връзка с Ани са твърде малко. Необходимо е да се задействат всички институции в Гърция и чужбина”, допълни той.

„До момента не сме уведомени за случая официално от никого, включително и от майката на детето. Днес започваме да събираме информация от прокуратурата и социалните служби, които са ангажирани в издирването”, съобщи за GRReporter консулът на България в Атина Любомир Георгиев.

От „Усмивката на детето” призовават гражданите, които имат информация за Ани Борисова да се обадят на функциониращата 24 часа в денонощието европейска телефонна линия  за изчезнали деца 116000 или в който и да е полицейски участък в Гърция.  

Категории: Българи в Гърция изчезване на дете Ани Борисова центъра на Атина Усмивката на детето българско посолство издирване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus