Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

14+2 сладкарници и техните специалитети

14 Април 2013 / 13:04:58  GRReporter
7585 прочитания

На едни им харесват сиропираните сладкиши, на други- шоколадовите, на трети- ледените. Сайтът click@Life прави една разходка и ви предлага 15 сладкарници и техните специалитети, за да задоволите силното желание, което ще се надигне във вас щом прочетете това...

La duree du gout - за лимонов пай и шоколадово суфле

«La duree du gout» означава продължителността на вкуса и истината е, че вкусът на сладкишите в тази сладкарница ще ви съпътства дълго време. Лимоновият пай и шоколадовото суфле са най-известните специалитети, но и тирамисуто е превъзходно, пухкаво и прясно. Информация: Ираклиту 38, Халандри, тел. 210 6081000, http://www.duree.gr/ .

Гликотехнио – за екмек

Думите не могат да опишат това чудо, което ще опитате в Гликотехнио. Приготвено в дълбок глинен съд, десертът екмек тук е като опрощение. С подчертан аромат на прясно масло, пухкава сметана и  „дъно” от екмек, идеално сиропиран. Не го пропускайте... Информация: Ясониду 35Α, Еллинико, тел. 210 9620013.

Андриас- за профитерол

 

снимка http://www.clickatlife.gr

Без съмнение това е най-добрият профитерол в града от 1972. В индивидуална порция или в торта, както и да го предпочитате профитеролът на Андриас е без конкуренция. С много шоколад, който обвива пресните еклери, пълни с пухкава сметана, резултатът е такъв, че няма да можете да му устоите. И по-добре да не го правите ... Информация: бул. Каподистриу 92, Филотеи, тел.  2102755793, 2102772090 /  Севаступолеос 64, Амбелокипи 64, тел. 2107775631 / Клистенус 80, Геракас, тел. 2106046466, http://www.andrias.gr/ .

Галифанакис- за млечна баница галактобуреко

Рецептата е непроменена от години и уникална: многолистно тесто, всеки лист намазан поотделно с масло и между тях – пухкав крем. Сладкишът се пече бавно, почервенява и щом се извади от фурната, се залива с горещ сироп. Яжте го горещ... Информация:  http://www.galyfianakis.gr/ .

Мелисса- за пасти от всеки вид

 

снимка http://www.clickatlife.gr

Пастите са нейният специалитет, и шоколадът- винаги от най-добро качество- украсява повечето от тях. Тарталети, пухкави пасти – като тази с карамел, с отлични съчетания от плодове, крем и шоколад, приготвени само с пресни биологични продукти –те ви очакват. Цените са високи, но си струват. Информация: Етнарху Макариу 43, Перистери, http://www.melisa.gr/ .

Хадзис – за цариградски сладкиши

От 1908 съществува в Солун, предлага уникални вкусове и аромати от една друга, по-сладка епоха. Опитайте екмек кадаиф с традиционен каймак и естествено – кюнефе с кадаиф и сирене, което мирише на прясно масло. Информация: Икоси Пемтис Мартиу 27, Неа Смирни, Атина, тел. 210 9317273 / Митрополеос 5, Синтагма, тел.210 3222647, http://www.chatzis.gr/ .

Pavlova - за... pavlova

 

снимка http://www.clickatlife.gr

Pavlova, този изключителен сладкиш, вдъхновен от прочутата балерина Анна Павлова, е намерил своя дом в Колонаки. Ефи Ялуси приготвя най-добрата pavlova в Атина и ни я предлага с различни вкусове- ягода, лимон, горски плодове, мока, шоколад, лешник, мента, лайм, манго и много други. Информация: Скуфа  56, Колонаки, тел. 210 3388827, http://www.pavlova.gr , www.facebook.com/PavlovaOtiKalitero .

Nouvelle Patisserie -за RoyalChocolate

Повече от 30 години ни предлага автентични френски рецепти, вкусни шоколадови пасти и прекрасни тарти с плодове. Royal Chocolate обаче е нещо различно. Съчетава различни шоколади с какао и може да стане любим на маниаците - шокохолици. За по-добро обслужване- тъй като тортата изисква време за приготвяне, поръчайте я преди да отидете там. Информация: http://www.facebook.com/nouvellepatisserie .

Деспина - за милфьой

 

снимка http://www.clickatlife.gr

Кадифен крем, хрупкави кори и много бадеми. За повечето хора това е най-добрият милфьой в града. Пресен, пухкав, с изключителен крем и сметана, от която не ви прилошава и за съжаление ви позволява да изядете много парчета...Приготвя се на място. Информация: www.despina.gr .

Панорама - за тригуни Панорама и френски милфьой

Категории: Атина сладкарници сладкиши крем шоколад торта
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus