Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

4 котки предизвикаха дипломатическо напрежение между Атина и Вашингтон

19 Декември 2015 / 14:12:57  GRReporter
695 прочитания

Дипломатически „скандал” предизвика решението на Американското посолство в Атина да премести 4 от седемте котки, които живееха  в американския имот на улица „Василисис Софияс”. Всичко започна, когато организации за защита на животните били информирани от жители на района, че котките, които живеели в двора на американското посолство са преместени неизвестно къде.

Реакцията им била незабавна и те започнали да изпращат масово имейли и съобщения до служители на посолството, в които настоявали да научат какво се е случило на бездомните котки, за които се грижели доброволци от района. 

Посолството на САЩ отговори чрез Facebook, но постът предизвика още по-голям гняв у защитниците на животните. „Американското посолство в Атина получи много съобщения, в които се изразява безпокойство за котките, които живеят на територията на посолството. Някои от котките бяха преместени в друг наш имот в Атина, който е безопасен и има ограда. Другите котки продължават да живеят в комплекса на посолството, както и в миналото. Благодарим на всички за интереса ви”, гласи съобщението в официалния профил на посолството във Facebook. То обаче предизвика още по-силни реакции. Организацията „Девет живота” публикува във Facebook остър пост, насочен срещу американското посолство.

„Научихме, че 4 от 7 котки, които живееха в американското посолство, са преместени на други място. Една от котките, Скуиди, е на 14 години и не познава друг дом освен сигурния комплекс на посолството. Всички котки, които са дружелюбни и кротки, са кастрирани, както изисква законът.  На 10-11 декември са преместени на опасно място, където живеят кучета. Посолството, както изглежда, е „евакуирало” от имота си 15 котки през изминалата година. Предлагаме ви да изпращате съобщения до посолството и да ги призовете да уважават гръцките закони и да върнат котките в посолството”, се казва в поста.

Категории: Американско посолство Атина бездомни котки отганизации за защита на животните
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus