Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

40 километра ще е дълга оградата на гръцко-македонската граница

30 Ноември 2015 / 16:11:10  GRReporter
653 прочитания

Оградата по гърцко-македонската граница ще има дължина 40 километра. В събота македонски военни започнаха да поставят телена ограда по граничната бразда между Идомени и Гевгели. Поставянето на телената ограда продължи и в неделя и тя вече е дълга 4 километра. Македонските медии съобщават, че това е само първата фаза на проекта.
    Гръцките медии потвърждават, че засега потокът бежанци от Гърция към Македония не намалява. Само вчера на територията на бившата югославска република са преминали 3000 бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан - трите националности, които македонските власти приемат на своя територия. Преминаването е било спокойно и процедурата не е отнела повече от 30 минути.
    Над 800 имигрантите от останалите националности са съсредоточени в района на Идомени. Гръцката страна е осигурила палатки, които са опънати по железопътната линия в неутралната зона и там са настанени семейства, жени с деца, възрастни хора. Някои спят в спални чували под дърветата. Температурите в района през нощта са много ниски по това време на годината.
    Ситуацията в Идомени продължава да е напрегната след съботните сблъсъци, когато македонската полиция употреби сълзотворен газ, за да отблъсне напиращите към границата бежанци. При сблъсъците сериозно пострада 24-годишен мароканец, който е нестанен в болница в Солун без опасност за живота, но с тежки изгаряния.

Категории: Идомени Македония Гърция Гевгели телена ограда по границата бежанци от Сирия имигранти палатков лагер
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus