Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

45-годишна българка е основният заподозрян за убийството в Калитеа

13 Януари 2016 / 10:01:37  GRReporter
1375 прочитания

Полицейското разследване за разкриването на извършителите на убийството на 65-годишния мъж, чийто труп бе открит вчера във фризер в атинското предградие Калитеа е в пълен ход. Жертвата е 65-годишен гръцки гражданин, пенсиониран моряк, който бил поставен с вързани ръце и крака, а устата му била увита с изолирбанд. По стените на фризера били открити капки кръв.

Според извършилия аутопсията съдебен лекар, трупът се намирал във фризера в продължение на една година. Разследващите власти отбелязват, че времето съвпада с периода, в който братът на жертвата заявил в полицията изчезването на мъжа.

Съмненията на гръцката полиция са, че извършител на престъплението е 45-годишна българка, с която 65-годишният мъж съжителствал. Двамата имат 13-годишен син, с който няколко дни преди изчезването на мъжа, жената заминала за България и от тогава не се върнала в Гърция.

Полицейското управление в област Атика е изпратило сигнал до Interpol с искане тя да бъде открита в България. Очаква се провеждане на разследване в родното ѝ място със съдействието на българските власти.

Гръцки медии съобщават, че убийството има пряка връзка с парична сума в размер на 230 000 евро. Парите били внесени в банкова сметка на непълнолетния син на двойката от бащата на жертвата и дядо на детето, който междувременно починал. Двамата родители били сътитуляри на сметката.

От полицията смятат, че жената е взела парите и заминала с детето  за България преди година. По същото време братът на жертвата информирал полицията за изчезването на 65-годишния мъж. Заслужава да се отбележи, че гръцките власти разследват и 27-годишния син на жената от първия ѝ брак.

Според източници двойката се разделила около три месеца преди изчезването на мъжа. След раздялата той се преместил в друг свой апартамент на улица „Аристотелус” в Калитеа. Гръцките власти разполагат с данни, които доказват, че отношенията между двамата са били много лоши. Те търсят улики за начина, по който той се озовал в старото си жилище в деня на убийството, като не изключват вероятността да е отишъл, за да види детето си. Братът на жертвата бил запознат с конфликтите между двойката, за които разказал в показанията си.

Припомняме, че случая бе разкрит, след като собственикът на апартамента на улица „Евангелистриас” 37 в Калитеа задейства процедурите за принудителното му напускане от наемателката от България, тъй като нямал никакъв контакт с нея в продължение на много време.

Съдебният изпълнител влязъл в изоставения апартамент с помощта на ключар и открил трупа във фризера. 

Категории: Криминална хроника убийство в Калитеа труп във фризер парична сума българска гражданка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus