Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

53 нелегални имигранти изоставени на необитаем остров северно от Алонисос

14 Август 2015 / 17:08:28  GRReporter
994 прочитания

Бреговата охрана на остров Скиатос е открила 53 сирийски имигранти, изоставени на необитаемия остров Перистера, част от Спорадския архипелаг в Егейско море. Сред тях имало 8 деца на възраст от 1 до 6 години, както и 15 жени.

Имигрантите са били изоставени на острова от каналджия, и понеже не са имали други средства да съобщят за присъствието си, запалили огън, в резултат на което изгорели 2 декара треви и храсти.

Вчера следобед е приключила операцията по спасяването им, като служителите от бреговата охрана са ги откарали пред кметството на близкия остров Алонисос.

Късно вечерта сирийските имигранти са били натоварени на ферибот и откарани в пристанището на град Волос, където към 4.00 ч. сутринта пристанищната полиция ги е предала на Полицейска дирекция – Магнисия. От там след съответното идентифициране имигрантите са били откарани в Центъра за бежанци в град Волос.

Според Атинската телеграфна агенция, през последните 24 часа бреговата охрана е спасила 582 нелегални имигранти при 21 спасителни операции в различни части на източно Егейско море – край островите Самотраки, Лесбос, Хиос, Самос, Агатониси, Кос и Родос.

Снимка: Атинската телеграфна агенция

Междувременно корабът „Елевтериос Венизелос” е пристигнал днес към 14.15 ч. в пристанището на остров Кос. Както бе съобщено, очаква се на кораба да бъдат настанени около 2 500 имигранти от строва за около 15 дни. Както посочват източници, най-вероятно по-нататък корабът ще бъде заменен с друг.

Снимка: Eurokinissi

 

 

 

Категории: нелегални имигранти бежанци спасителни акции брегова охрана
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus