Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

54 000 гърци със съмнителни влогове в Швейцария

06 Септември 2012 / 09:09:41  GRReporter
1073 прочитания

Гръцката служба за борба с икономическите престъпления разполага със CD с имената на 54 000 души, които имат съмнителни влогове в Швейцария. Това съобщи самият главен секретар на службата Стелиос Стасинопулос и директорът й Никос Лекас в отговор на запитване, отправено от Демократичната левица. Демократичната левица е една от трите партии, които подкрепят правителството на Андонис Самарас.
    Общата стойност на гръцките влогове в швейцарски банки е 20 милиарда евро. От Службата гарантират, че информацията е проверена от различни източници и  е абсолютно достоверна. В същото време нейните ръководители са изразили недоволството си от Банката на Гърция, както и от търговските банки в страната, които отказват да сътрудничат за проследяването на изтичането на влогове.
    

Според източници от Министерството на финансите в момента съществуват големи различия и сериозни пречки пред подписването на споразумение със Швейцария за облагане с данък на гръцките влогове в техните банки. Детайлите за уреждане са толкова много, че това споразумение най-вероятно ще се подпише през 2014. Гръцкото правителство очаква 6 милиарда евро приходи от облагането с данък на гръцките влогове в швейцарските банки.
    Стелиос Стасинопулос и Никос Лекас са подчертали, че Службата за борба с икономическите престъпления е призвана в момента да се справи с много и разнообразни задачи - от швейцарските влогове през укриването на доходи до контрабандата с горива и цигари и наркотрафика. Те са поискали увеличаване на персонала й, за да може тя да се справи с порасналите си отговорности.

Категории: швейцарски банки незаконни влогове служба за борба с икономическите престъпления гръцка криза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus