Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

6000 полицаи предпазват Атина от "черния декември"

02 Декември 2015 / 13:12:46  GRReporter
684 прочитания

Гръцката полиция се подготвя усилено за честванията на годишнината от убийството на Алексис Григоропулос на 6 декември, особено след манифеста на неговия приятел Никос Романос от затвора. В него той заплаши, че декември ще бъде „черен” за силите на реда.

Според публикация в гръцкото издание „Елефтерос типос” в центъра на Атина ще бъдат разположени 6000 полицаи. Предвидени са също мерки за сблъсъците с анархисти от покривите на сградите в квартал Ексархия.

Полицията се очаква да приложи тактиката на изолиране на анархистите в неговите граници,  която бе определена като успешна при прилагането ѝ по време на честванията на годишнината от студентския бунт в Атинската политехника на 17 ноември.

По време на миналогодишните чествания полицията бе изгубила контрола на сблъсъците с анархистите и целта ѝ тази година е те да бъдат избегнати.

Категории: Криминална хроника чествания 6 декември черен декември убийството на Алексис Григоропулос полицейски мерки Никос Романос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus