Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

78 на сто от гърците искат да останат в Еврозоната

25 Юли 2015 / 12:07:37  GRReporter
669 прочитания

Социологическо проучване на Metron Analysis показва, че СИРИЗА има преднина от 15,8%  пред Нова демокрация. Проучването ще бъде публикувано във вестник Параполитика.

По-конкретно, предпочитанията на гласоподавателите се разпределят по следния начин:

СИРИЗА - 33,6%,

Нова демокрация - 17,8%

Златна зора - 5,3%

Потами -  6,1%

Комунистическа партия - 4,2%

Независими гърци - 2,8%

ПАСОК - 3,6%

Движение на демократите социалисти - 1,3%

Съюз на центристите - 3,3%

Що се отнася до правителството и промените в него, 35% от запитаните смятат, че така то е станало по-добро, а 34% - че е по-лошо. Според 16% е едно и също, а 15% от анкетираните отговарят с „не знам/не искам да отговоря”.

На въпроса „Какво е мнението ви за начина, по който премиерът изпълнява задълженията си?”  61% от участниците в анкетата изразяват положително мнение, 36%  - отрицателно,  2% - нито едното от двете, а 1% не могат или не искат да отговорят.

Успоредно с това, 78% се обявяват за оставането на страната в Еврозоната, 19 % - за връщането на драхмата, а 3% нямат мнение или не искат да отговорят.

На въпроса дали Алексис Ципрас е действал правилно при сключването на споразумението с кредиторите, 63%  отговарят положително, 32% смятат, че не е трябвало да прави отстъпки, а 5% отговарят с „не знам/не искам да отговоря”.

83% от анкетираните смятат, че споразумението  не съответства на резултатите от референдума, а 14% са на противоположното мнение.

Категории: социологическо проучване СИРИЗА Нова демокрация Алексис Ципрас правителство споразумение
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus