Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Aegean рекламира Музея на Акропола

27 Ноември 2009 / 06:11:03  GRReporter
1653 прочитания

Виктория Миндова
    Над десет хиляди ученици от островите и отдалечените краища на Гърция ще имат възможност да летят безплатно с помоща на авиокомпания AEGEAN до Атина и обратно, за да посетят новия Музей на Акропола. Проектът влиза в действие от януари 2010 година. Инициативата е част от цялостната програма на гръцкия превозвач за пополяризиране на туризма в страната и древногръцкото културно наследство, като национално и световно богадство.
    Това стана ясно на официално представяне на двата нови самолета Airbus А320, декорирани с образа на Корe (скулптура - символ на новия атински музей) и с лого “Discover the new Acropolis Museum”, придружен от електронния адрес на музея. “Новата инициатива на AEGEAN е една отворена покана към всички гръцки компании, които да подкрепят подобни кампании. Чувството за колективност и взаимопомощ са всъщност едни от най – важните условия за успех”, заяви директорът на авиокомпанията Тодорос Василакис.
    Новите самолети на AEGEAN носят имената на две големи личности от древностт – Клистен, древногръцки политик, основопоплжник на демокрацията в стария свят и Фидий, смятан за най – добрия склуптор в древна Гърция и главен архитект на Акропола. Тодорос Василакис цитира думите на Мелина Меркури: “Гърция трябва да постави начело културата си. Това е лицето на страната. Това е наследството й, това е богатството й”. Кръстник на двата самолета е професор Димитрис Пантермалис, директор на новия Музей на Акропола, който изрази радостта си от инициативата на авиокомпанията за подкрепа и разпространяване на добрия имидж на страната в чужбина.
    От началото на 2010 година във всичките 22 самолети на AEGEAN ще се излъчва промоционално видео по време на полетите на компанията във всички чуждестранни дестинации, което ще запознае пътниците с културните богатства и красота, приютени в атинския музей. Така над 3 милиона пътници годишно от трийсетте обслужвани дестинации във света ще имат възможност да надникнат в древността.

Категории: Aegean Музея на Акропола рекламна кампанияКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus