Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Акис Цохадзопулос ще бъде осъден, смятат читателите на GRReporter

02 Август 2012 / 20:08:59  GRReporter
2176 прочитания

Който е крал пари от подкупи за държавни поръчки трябва да бъде изпратен зад решетките, а имуществото да премине под контрола на държавата, е категоричното мнение на читателите на GRReporter по случая с бившия министър на отбраната на Гърция. Така мислят 65 на сто от четящите българската, 51 на сто – гръцката и 69 на сто – английската версия на сайта.

Далеч по-малко, но все пак значителен брой смятат, че Акис Цохадзопулос е само изкупителната жертва на старата прогнила политическа система, която се опитва да се защити със зъби и нокти. 12 на сто от читателите в българската, 20 на сто от тези в гръцката и 13 на сто в английската не вярват, че някогашният всемогъщ политик е единственият, който е „потопил ръка в меда” и очакват да бъдат заловени и други, последвали неговия пример.

Най-недоверчиви, че законът ще бъде приложен са гръцките читатели. 15 на сто от тях са убедени, че системата ще предпази отявления си някога член, за да намали вероятността той да издаде всички замесени в скандалните сделки. Същото мнение имат 10 на сто от българските и едва 5 на сто от английските читатели на GRReporter.

В същото време най-малко са гръцките читатели, които са съгласни имуществото на Акис Цохадзопулос да се конфискува, а той да бъде освободен и принуден да живее само с пенсията си. Вероятно, защото депутатските пенсии в Гърция продължават да бъдат особено високи. Като най-удачно са определили това решение 7 на сто от читателите в българската и 5 на сто – в английската версия на сайта.

Шеговитият отговор „да освободят съпругата му, за да се съживи пазарът на луксозни дамски стоки” събра не малко отговори. Най-жарко са го подкрепили гръцките читатели с 10 на сто, следвани от английските – с 8 и българските – с 6 на сто.

В действителност, откакто бе затворена в ареста Вики Стамати се опитва да излезе под най-различни предлози. За кратък период от време нейният адвокат успя да й извоюва кратко лечение в специално пригодена за затворници стая в голяма атинска болница с „опасност за кръвоизлив”, който накрая се оказа нейният месечен цикъл. През цялото това време и докато се опитва да убеди колко много й липсва детето й, тя продължи да ползва любимите си и особено скъпи кремове, които й се доставят в затвора от нейната козметичка.

Днес адвокатът на Вики Стамати отправи призив към директорката на затвора в Коридалос, защото клиентката му била изправена пред „огромна опасност за здравето и живота си”.

Адвокатът моли отново тя да бъде приета в болницата, понеже (отново по думите му) лекарката на затвора поискала Вики Стамати да бъде подложена на „спешен психиатричен преглед”, тъй като на 31 юли била пренесена в затворническата болница със силно главоболие и склонност към припадъци.

В писмото на адвоката се посочва още, че Вики Стамати „изразява загрижеността за сериозното влошаване на нейното здраве вчера, а днес още повече”.

В същото време дъщерята на бившия министър Арети Цохадзопулу, която също се намира в ареста обяви чрез адвокатите си, че ще предаде на държавата всички имоти, които са на нейно име. Коментатори смятат, че това нейно действие ще промени хода на разследването срещу нея.

Благодарим за участието и очакваме вашите отговори в новата ни анкета: Ще успее ли кабинетът на Андонис Самарас да спаси Гърция от катастрофата?

Категории: ПолитикаКриминална хроника анкета Акис Цохадзопулос затвор подкупи Вики Стамати
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus