Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Акула намушка жена при Санторини

07 Септември 2009 / 10:09:08  GRReporter
4076 прочитания

Акула се появи в четвъртък покрай плажовете на Санторини и намушка 30-годишна жена от Атина, която си изкарвала лятната отпуска на острова. По думите на докторите във втория й прешлен се е забило парченце, което най-вероятно е част от носа на акулата. Екипът от доктори, които се грижат за жената в атинската болница „Г. Гениматас" казват, че раната й със сигурност е причинена след атака от акула.

На магнитно-резонансен томограф се вижда, че в тялото на момичето е останало парченце от биологичен организъм, което по твърдост и форма прилича на кокал като от риба или от нос на акула. Разказите на очевидци също свидетелстват, че жената е била нападната от малка акулка.

Както казват докторите, става дума за много рядък феномен и в Гърция няма други подобни случаи на нападения от акули. Според библиографията, подобни сучаи са известни единствено във водите на океана по крайбрежията на Америка.

Парченцето, което се е забило в гръбначния стълб на жената засега ще остане там, тъй като премахването му ще е по-опасно за здравето й. Жената е била оперирана, тъй като раната е повлияла на функционирането на черния й дроб и в момента се лекува в Спешното отделение без опасност за живота.

Цялата история започна още от миналия четвъртък, когато жената плувала в района наречен „Камари" на остров Санторини. Тя излязла сама от морето с външна рана в областта на корема, която обилно кървяла. Жената потърсила помощ от спасителите на плажа, които й оказали първа помощ и я закарили в Здравния център.

Там нейните приятели, които били заедно с нея на плажа казали, че раната е причинена от малка акула! „Каза ми, че я е наранил някакъв предмет" заявява за вестник „Етнос" диреторката на Здравния център на остров Санторини Ева Довис. „Каза ми, че е усетила как нещо я наранява и веднага го изтеглила с ръката си." Изглежда, че 30-годишната жена не е разбрала какво точно се е случило и всъщност не си спомня съвсем ясно.

Учените и рибарите считат, че случаят е много странен, защото акулите обикновено не плуват в плитки води, нито пък около плажове, където има много хора във водата. Акулите си търсят храна на повърхността на морето и най-вероятно рибата, която е наранила младата жена е загубила ориентацията си и се е намерила в близост до плажа.

 

Категории: Актуално
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus