Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Алкет Ризай държи заложници в затвора в Маландриу

16 Март 2013 / 22:03:15  GRReporter
1175 прочитания

Известният рецидивист е задържал трима или четирима свои съкилийници, както и двама или трима надзиратели в затвора най-вероятно в нов опит за бягство. Алкет Ризай е въоръжен, към затвора се насочват полицейски части. Случаят се следи и от Министерството на правосъдието, към затвора е потеглили и главният секретар Мариос Скандамис.

Според вестник Етнос разбойникът разполага с 200 грама взрив, един нож и две гранати и се придвижва към изхода на затвора. Според електронното издание zougla.gr всичко започнало към 21,00, когато изведнъж осветлението в затвора изгаснало. Според същото издание двама от заложниците са жени. Според вестник Вима става дума за затворнически бунт и един от разбунтувалите се затворници е Алкет Ризай.

Според телевизия Скай заложниците са само двама. На територията на затвора вече се намира прокурор, под чието ръководство са започнали преговорите за освобождаването на заложниците.

Искането на Алкет Ризай е да го оставят да излезе свободен от затвора в Маландриу. Албанецът има зад гърба си две бягства от затвора в Коридалос заедно със съратника си Василис Палеокостас, който и до момента остава недостижим. Първото им кинематографично бягство с хеликоптер беше на 4 юни 2006. Няколко месеца по-късно и двамата бяха заловени. Последва ново бягство по абсолютно същия сценарий на 22 февруари 2009.

Властите успяха да го открият на 17 ноември същата година във вила в село Граматикос край Атина заедно с приятелката му Сула, която също излежава присъда.

Очаквайте подробности.

Категории: Алкет Ризай затвор Маландриу бягство заложници надзирателиКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus