Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Alpha банк няма да купува Emporiki

20 Юни 2012 / 10:06:24  GRReporter
1225 прочитания

Големи размествания в гръцкия банков пейзаж могат да настъпят в близките часове, когато се очаква Alpha банк да потвърди или опровергае слуховете, че купува банка Emporiki. От Alpha са задължени да го направят, тъй като банката е листвана на Атинската борса. Току що неин представител опроверга сделката.
    Вече са се състояли срещи между представителите на двете финансови институции за продажбата на част от клоновете и на някои кредитни портфейли. Така или иначе се знае, че от доста време насам френската Credit Agricole, която е собственик на Emporiki търси начини да се измъкне от гръцкия пазар. Банката присъства 12 години в Гърция и от 2000 насам е претърпяла 10 милиарда евро загуби. Само миналата година присъствието на гръцкия пазар й е нанесло 2,3 милиарда евро щети.
    Не е случайно, че миналата седмица Credit Agricole изкупи всички дъщерни банки на Emporiki в балканските страни и изолира гръцката си инвестиция.

Категории: гръцки банки икономическа криза Alpha Emporiki Credit Agricole кредитни портфейли Атинска борса
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus