Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Ангела Меркел пристигна в Атина, полицията започна арестите

09 Октомври 2012 / 12:10:38  GRReporter
956 прочитания

Гръцката полиция арестува двама и задържа превантивно 30 души в рамките на плана за сигурност във връзка с посещението на Ангела Меркел в Атина. Една от задържаните е млада жена, която в миналото е била разследвана за участие в терористичната групировка "Конспирация на огнените ядра".

Половината от задържаните са ученици, които са били задържани с цел да се извърши проверка на съдържанието на техните раници. Сред задържаните е и един мъж, който се доближил до сградата на германското посолство с плакат в ръце. На него бил изобразен портрет на германския канцлер и  статуята на Афродита с познатия от корицата на германското списание Фокус неприличен жест.
Според организацията “Мрежа за социална солидарност” полицейски отряди провеждат чистка в предпочитания от привърженици на анархизма квартал Ексархия. Пак по техни данни са били задържани превантивно около 50 души.
В същото време служители на болницата Ерикос Динан се опитаха да блокират булевард Месогион, по който е възможно да премине автомобилният конвой на немската делегация.
Полицията успя да разтури събраните служители с помощта на сълзотворен газ. Причината за техния протест бе, че не са получили своите заплати.

Категории: Политика Ангела Меркел превантивни арести сълзотворен газ
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus