Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арестуваха 16-годишен за неприлични снимки във фейсбук

24 Ноември 2014 / 14:11:53  GRReporter
810 прочитания

Службата за борба с електронните престъпления разкри случай на детска порнография и нарушаване на личните данни в интернет, във връзка с който е образувана съдебна преписка срещу 16-годишен младеж.

По-конкретно разследването на случая започва след подадените неотдавна жалби от страна на три непълнолетни момичета (на 14 и 15 години), явили се лично в Службата за борба с електронните престъпления.

Според описаното в жалбите, неизвестно лице създало страница във Facebook, в която имало неприлични снимки на непълнолетни момичета, а сред тях и снимки на трите момичета, подали сигнала.

За случая е сезирана прокуратурата и e разпоредено предварително разследване.

В резултат от извършеното проучване в интернет и в сътрудничество с фирмите-доставчици на интернет услуги, били разкрити данните на притежателя и администратора на въпросната страница във Facebook.

В рамките на продължаващото интернет разследване било установено, че спорната страница е администрирана от 16-годишен младеж, който живее в североизточната част на област Атика.

На 21 ноември полицаи от Службата за борба с електронните престъпления извършили обиск в дома му, при който били открити и конфискувани два вътрешни хард диска. Те ще бъдат изпратени за анализ в лаборатория по криминалистика.

От извършената на място проверка е установено, че младежът е използвал фалшив женски профил в страницата, създадена от него във Facebook, както и че профилът и самата страница били деактивирани.

Във връзка със случая е образувана съдебна преписка, която ще бъде изпратена до съответната прокуратура.

 

 

Категории: арест Служба за борба с електронните престъпления порнография непълнолетни
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus