Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арестуваха полицаи за рекети и отвличания

15 Февруари 2013 / 20:02:30  GRReporter
980 прочитания

Четирима полицаи, двама от които директори на полицейски участъци бяха заловени по обвинения в корупция в рамките на само два дни. Заловените са замесени в рекети, трафик на наркотици, осигуряване на “сигурност”, експлоатация на чужденци и дори отвличания.

Данните сочат, че през последната година високопоставени полицейски служители са организирали или участвали в десетки подобни случаи.

Преди два дни полицаи от отдел “Вътрешни работи: на гръцката полиция арестуваха директора на участъка в атинското предградие Егалео. Той е обвинен в извършване на рекет заедно с един 56-годишен пенсиониран полицай и един 19-годишен пакистанец. Полицията издирва още един пакистанец, който също е участвал в престъпната група.

Ден по-късно бе заловен директорът на поицейския участък в квартал Агиос Йоанис Рентис, след като пакистански гражданин подаде оплакване срещу него с обвинението, че му е откраднал 4 000 евро. Всичко започнало, след като пакистанецът не спрял на “стоп”. Полицаи от “Пътна полиция” го спрели и откарали до местния полицейски участък. Пакистанецът носел в себе си сумата от 4 000 евро и голям брой предплатени карти за мобилни телефони. Според неговия разказ случаят му бил поет от директора на участъка. Под предлог, че е необходимо да представи документ за това как се е сдобил с парите, полицаят поискал от пакистанеца да му даде 2 000 евро, за да му върне останалите. Освен това взел и половината карти.

Според източници в кабинета му били намерени още фотографски принадлежности, цифрови дискове и други предмети, за които е нямало съставени протоколи за конфискация. Сега колегите му разследват вероятността да е изнудвал и други жертви.

Пакистанецът си отишъл и след оповестяването на първия арест на полицая от Егалео се обадил на отдел “Вътрешни работи” на полицията. По време на последвалата проверка полицаите открили в шкафчето на директора на участъка 1 945,45 евро и 88 предплатени карти.

Във Волос един заместник главен полицай бе арестуван от свои колеги във връзка с отвличането на 23-годишен мъж. Полицаят го заплашил със служебния си пистолет , принудил го да се качи в автомобила му и след това го изоставил извън града.

Срещу 33-годишния полицай са повдигнати обвинения за отвличане, причиняване на тежки телесни повреди, незаконно задържане и други провинения. Според източници причината за отвличането било разчистването на сметки помежду им.

Днес полицаи арестуваха на местопретъплението друг техен колега в момент на получаване на рекет. Полицаят отишъл в магазин на пакистански гражданин, за да прибере месечния си рекет в размер на 200 евро. От рано сутринта около магазина се намирали негови колеги от отдел “Вътрешни работи”, след сигнал на потърпевшия. Полицаят бе арестуван в момента, в който взел в ръцете си белязаните банкноти. Пакистанският гражданин - жертва на рекета твърди, че е изплащал тази сума всеки месец в продължение на две години.

Категории: Криминална хроника полицаи арести рекети
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus