Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Арт разходка във Волос

26 Декември 2009 / 12:12:19  GRReporter
1870 прочитания

Кремена Куцуку

Хубави са празничните дни. Човек се откъсва от рутината на ежедневието, стреса на работата, безспирното движение по улиците. Отпуска се макар и не задълго по начина, по който намира най-подходящ за себе си. Със семейството, сред приятели, сам... Ако обичате да бягате от хаоса, релаксирайки с доза арт, която ще ви позволи уединение в приятна обстановка подходящо предложение през тези дни би било да проследите културните прояви на град Волос.

Известен е сред жителите му и като „градът на кафенетата”. Броят им е наистина внушителен, а някои от тях освен освежаващи напитки и хубава гледка към морето или планината, предлагат на гостите си и различни занимания, включително и живописни изложби! „Картата” е едно местенце, което със сигурност си струва да посетите (на снимката). Представлява книжарница – кафе и се намира на една калдъръмена уличка в самия център на града (Скендерани 16). Собствениците му често организират представяне на нови издания, разговори с известни и млади автори. Рафтовете на кокетната книжарница преливат от книги, а след като направите своя избор можете да седнете в кафенето и да изпиете топла напитка, прелиствайки любимата си книга или разговаряйки неангажиращо с приятел или непознат. На втория етаж има просторна зала, в която се организират изложби. Тези дни тук показва картините си „съвременният” Константинос Бобос.

В café “Buena Vista” (Алмиру 9) има друга интересна изложба. Петима творци с оригинални предложения са събрали тук произведенията си. Анастасия Патрони (интериорни идеи), Перса Паци (гипсови маски), Евгения Василиу (произведения от камък и тел), Хрисоваланду Папдопулу (живопис) и Йоргос Зарифис (икони). Изложбата работи всеки ден от 7:00 до 10:00 ч.

Творби с основен акцент „Времето и човекът” са изложени в зала на кино „Ахилион”, намиращо се на централната крайбрежна улица (Ясонос 108). Авторите са от Волос. Картини, изработени от сухи цветя и изсушени листа на дървета можете да видите на улица Васани 96. На този адрес се намира галерията на автора Емануил Диамандис и е отворена за посетители всеки ден без неделя от 11:00 до 13:00 и следобяд от 17:00 до 19:00ч.

В арт-центъра „Джорджо де Кирико” са изложени творбите на Виви Гардели. Авторката е събрала произведенията си под името „Следи”. Можете да ги видите сутрин и следобед до 7 януари. По цял ден до 10 януари в центъра за творчество на Милиес ще е отворена (от 12:00 до 21:30ч) за посетители изложбата на Василис Капелас. Накрая, но разбира се не на последно място – творби на известния Астерис Гекас ще бъдат изложени в центъра „Вама никтос” до 30 януари.

В разгара си през празниците за Коледа и Нова година е и международният музикален фестивал, който се провежда в града. Продължава до 12 януари, а искате да получите по-подробна информация за предстоящите представления или ако все още не сте си осигурили билет можете да го направите на телефон  24210 32818 .

 

Категории: Волос арт Изобразително изкуство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus