Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Атина облича празничните си одежди

08 Декември 2009 / 11:12:53  GRReporter
1012 прочитания

Вълнуващо тече подготовката в гръцката столица за най-любимия празник на малки и големи. За пръв път проявите по случай Коледа и Нова година няма да останат в центъра на града, а ще обхванат всички атински квартали.

В центъра на празничните събития от 7 декември до 6 януари по традиция стои площад Синтагма. Тук ще бъде украсено коледното дърво, „изработено” от 250 малки естествени ели! От общината планират след това те да бъдат посадени в районна столична община, претърпяла значителни щети от пожарите от изминалите лято.  Около елхата ще бъдат монтирани множество специални съоръжения. Предвидена е и сцена, която ще посрещне музикалните събития и игрите за деца. Улиците наоколо ще преливат от музика на известни гръцки изпълнители и диджеи. Греяно вино и сладки ще съпровождат музикалната фиеста.

Ботаническата градина отново ще се превърне в любимо място за всички граждани и гости на столицата. Множество театрални представления, игри и музика ще радват всички. От 20 декември за поредна година тук ще се намира и „Приказната гора”. В нея малките посетители ще бъдат развеждани из множеството къщички, където ще научат как отбелязват празника техни връстници от цял свят. Ще украсяват елхички, ще пеят песни, ще изпращат пожеланията си, а дядо Коледа ще им разказва чудни истории и приказки. „Приказната гора” отваря врати на 18 декември и ще работи всеки ден от 10:00 до 17:00 ч.

Известни диджеи пък ще свирят на партитата в Гази. На площад Канари в Кипсели ще има много празнични забавления, които оркестърът на Атинска община ще открие на 16 декември в 19:00 ч.  Дядо Коледа ще посрещне децата на площад Сотирис в Колонос. Откриването е на 16 декември в 19:00 с диджей Янис Муцацос.

За навечерието на Нова година е предвидена специална музикална програма, в която ще вземат участие симфоничният оркестър под ръководството на диригент Лефтерис Калканис и смесения хор на Атинска община, тенорите Никос Стефанос, Димитрис Касиумис, Янис Христопулос и Стаматис Берис.

Категории: Атина Коледа Синтагма коледно дърво
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus