Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Банкомати за мляко в Солун

04 Ноември 2014 / 10:11:15  GRReporter
868 прочитания

От няколко дни жителите на Солун имат възможността да си купуват прясно мляко, но без да ходят до супермаркета, а само до един от 18-те млекомати, които бяха поставени на 6 места в града.

Иновативните автоматични съоръжения продават бутилки от половин и един литър мляко и то на много конкурентни цени – едно евро за литър и 0,50 евро за половин литър, когато клиентите плащат с предплатена карта. За клиентите, които плащат в брой цената е 1,10 евро за литър и 0,60 евро за половин литър. Дори и така цените са по-ниски от средните за литър мляко във веригите за търговия с хранителни стоки, където цената за литър мляко достига до 1,50 евро.

Автоматите са поставени пред магазините на кооперацията на производителите на мляко от област Тесалия в Солун. Той е вторият град, в който се прилага този начин на продажба на пълномаслено и с намалена масленост прясно мляко след Лариса. Първият млекомат бе поставен там преди година, а в края на тази броят им в града ще достигне 15.

В изявления пред гръцката информационна агенция AMNA, председателят на кооперацията Атанасиос Бакалис посочи, че млякото се събира от ферми, след което се пастьоризира и доставя в автоматите за по-малко от 24 часа. Така хранителните му качества се запазват напълно.

В кооперацията участват 150 животновъди, които отглеждат крави от областите Тесалия и Македония и 55 ферми. Дневното им производство е 120 литра прясно краве мляко, което се равнява на 10 на сто от общото производство в Гърция.

Търговската дейност на кооперацията цели да подсигури устойчивостта на производствените единици на нейните членове и да докаже, че съществуват начини, по които гръцките производители могат да предложат на потребителите висококачествени стоки на конкурентни цени.

Бакалис допълни, че интересът на потребителите в Солун е голям и ако търсенето надхвърли 800 литра на ден както в Лариса, до края на 2014 в Солун ще бъдат поставени млекомати на още шест различни места.

Категории: ИкономикаКомпании автомати за продажба на мляко гръцки производители конкурентни цени
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus