Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Без Григор Димитров двубоят България-Гърция върна провинциалния си характер

06 Април 2014 / 15:04:59  GRReporter
1229 прочитания

Мария Спасова
    След като осигури победата на България в двубоя с Гърция за оставане във втора Евро-африканска група за турнира на купата Дейвис, Григор Димитров напусна състезанието, за да се готви за следващия си мач, пак на червени кортове, но този път в Монте Карло.Така състезанието на кортовете в атинския квартал Илиуполис се върна в истинското си измерение - бавно, мудно и провинциално. Наистина, Григор пестеше себе си. Гърците лесно успяваха да запишат 40:0 в тяхна полза, но тогава Гришо се активираше и геймовете винаги или най-често завършваха в полза на България.
    Днес от гледна точка на оспорваността ситуацията беше по-драматична, но от гледна точка на професионализма, нещата си дойдоха на мястото. И двата отбора бяха общо взето равносстойни, като българите се възползваха от психологическото предимство, което им даде присъствието на Гришо, а гърците така и не се възстановиха от шока, че ще трябва да играят срещу 15-тия най-силен в света.

   

Първият мач между Александрос Якупович и Динко Халачев справедливо завърши с 2:0 сета за гръцкия тенисист. Якупович бе най-ощетеният грък в целия двубой. По правилата на играта той трябваше да се състезава с Григор в индивидуалните мачове в петък, но треньорът Георгиос Каловелонис предпочете да сложи сина си Маркос с обяснението, че така или иначе двубоят с Григир е загубена точка за гърците. След това в срещата на двойките гръцкият треньор отново сложи сина си, който не бе равностоен партньор на Якупович и гърците загибиха съвсем безславно.
    “Трябваше да победя, за да намаля поне малко чувството за загуба и да донеса малко радост на хората, които ни подкрепяха през тези 3 дни. Крайният резултат горчи. Можехме да постигнем нещо по-добро”, бе коментарът на Якупович, който явно има доста упреци към треньора Каловелонис.
    Във втория мач от деня българската втора ракета Димитър Кутровски показа класа и срази Харис Капоянис с 2:1 сета. Ако за гърците героят на двубоя беше Якупович, който записа единствената победа за гърците, то за България героят не беше Григор Димитров, а Кутровски, защото той записа цели 3 победи на кортовете в Илиуполис. Първата срещу най-успешния гръцки тенисист Тодорис Ангелинос, втората с Григор Димитров срещу Янукович и Каловелонис и третата срещу Капоянис.

Вижте момент от прекрасната игра на Дими:

  Освен България състезанието в Илиуполис имаше и още един победител - спортът тенис.
 

 Срещите бяха много спортсменски, публиката - също. Имаше много българи на кортовете, които възпитано поддържаха българските тенисисти, същото правеха и домакините.

 

Категории: Александрос Якупович Димитър Кутровски Григор Димитров купа Дейвис България-Гърция Атина 2014
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus