Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Безпокойство в традиционната преса, смях в Twitter

17 Юни 2012 / 19:06:39  GRReporter
1142 прочитания

Минималната разлика от 0,5% между двата основни конкурента в предизборната борба радикалната левица СИРИЗА и десноцентриската Нова Демокрация създаде тревога в гръцките медии. За разлика от предишни години крайният резултат от изборите на 17 юни не може да бъде предвиден след затварянето на избирателните центрове. Първа новина в гръцкото електронното издание Нафтемпорики е “Борба гърди в гърди СИРИЗА-Нова Демокрация”. Етнос, Неа и Вима говорят за изборен трилър, като представят предварителния резултат, като филм на ужасите в реално време.

Социалните мрежи също се запълниха от коментари и мисли по темата, коя партия ще проведе Гърция към светлото бъдеще. “Самарас приключи. Окончателно”, споделя в профила си в Twitter предприемачът Григорис Фармакис. Малката разлика, която все още не дава окончателен отговор, кой ще получи мандата да сформира в понеделник правителство се смята за поражение за Нова Демокрация, която до скоро се смяташе за водеща сила в страната.

“Народът отговори с едно ясно ДЕ! (Да+Не=ДЕ)”, коментира друг потребител на мрежата. Забавно и с доза горчивина, приятел на GRReporter казва в социалната мрежа: “Всичките грешки в една страна, на едно място, по едно и също време”. Друг туит в същия трагично-комичен стил казва: “Автобусни превози ЕКСПРЕС: Маршрути до границата всеки ден след полунощ, безплатно упътване за планинските пътеки. Заплащане само в евро”. Последното послание до голяма степен е насочено към гласоподавателите на Нова Демокрация в случай, че СИРИЗА вземе властта и се наложи Гърция “неочаквано да се върне” към драхмата.

Категории: Политика избори 2012 Гърция СИРИЗА Нова Демокрация двубой
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus