Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бионсе ще пее на парти на Рибольовлев за Скорпиос

31 Март 2014 / 12:03:12  GRReporter
2254 прочитания

С Бионсе и Пасхалис Терзис на сцената и крале, принцове, футболни звезди, руски олигарси и световни знаменитости сред гостите легендарният остров на Аристотел Онасис ще се завърне на картата на световния джет сет.

На 4 юни новият собственик на Скорпиос – руският милиардер Дмитрий Рибольовлев организира откриването на новата епоха на йонийския остров. Празненството ще съвпадне с 25-ия рожден ден на дъщерята на олигарха и собственичка на острова по документи – Екатерина Рибольовлева.

Според публикация в неделния брой на гръцкия всекидневник Етнос подготовката за голямото събитие тече от месеци. Строителни екипи обновяват напълно сградите, където ще отседнат гостите на фамилия Рибольовлев – монарси, олигарси, световни знаменитости и бизнесмени. В началото на март Екатерина е била на острова, за да инспектира лично хода на подготовката.

Сред гостите се очаква да се намират и трима представители на княжество Монако - принц Алберт, съпругата му Шарлийн и племенницата му Шарлот Казираги, която е много добра приятелка с рожденничката Екатерина Рибольовлева. Говори се, че покана ще бъде изпратена и на единствената наследничка на Аристотел Онасис  - внучката му Атина, въпреки че вероятността да я приеме е много малка.

Носят се също слухове, че сред гостите ще е руският бизнесмен от гръцки произход – „царят на цимента” Филаретос Калцидис. На партито ще присъстват състоятелни гърци от региона на Меганиси, както и двама световно известни DJ – от Ибиза и Монте Карло.

По време на празненствата Скорпиос ще бъде осветен от край до край. Според публикацията в Етнос Екатерина е поръчала менюто да включва гръцки, френски и руски ястия. Виното ще е от съседния остров Левкада, а шампанското – френско.

Частните джетове ще се приземят на летището в Актио, а луксозните яхти ще акостират около острова. Мерките са сигурност ще бъдат драконовски.

Партито на Рибольовлеви ще превърне отново „земния рай” на Онасис в център на светския живот. На Скорпиос са били различни представители на фамилията Кенеди, Мария Калас, корабовладелската фамилия Ливанос, Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън, крале, носители на други титли за благородност и други.

Бурните нощи на острова винаги са предизвиквали любопитството на жителите на Левкада, които ден след ден са създали мита за Онасис. Днешните подготовки за рождения ден на Екатерина събужда много спомени. Приятелите й ще плуват в морето, където е плувала Джаки Кенеди и ще се веселят на зелената площ на розовата вила, където са играли децата на Онасис – Христина и Александрос.

Миналото като че ли се опитва да възкръсне. Фотографи и папараци от целия свят отново ще обсадят Скорпиос за да заснемат поне секунда от един съвсем различен живот. Рибольовлев ще събере около себе си водещи днес фигури, а моментите ще напомнят за компаниите на Онасис, които са включвали Уинстън Чърчил, Рокфелер, Пиниатели.

Легендарният гръцки милиардер е управлявал своята империя от изрядно организирания си офис на острова. Десетки споразумения са били сключени около някой от басейните или камините, а на пристанището се е отличавала неговата не по-малко митична яхта „Христина”.

Според хората от Левкада, новият собственик на Скорпиос го обича както го е обичал и Онасис. „Дмитрий е влюбен в Скорпиос”, казват негови приятели. Когато е на острова, той често прави пътувания до околните островчета с яхтата си „My Anna”, кръстена на малката му дъщеря. Няколко пъти жители на Меганиси са го виждали да обядва в рибен ресторант в село Вати на острова в компанията на дъщеря си и приятели.

Категории: Знаменитости Скорпиос Аристотел Онасис Дмитрий Рибольовлев Бионсе парти принц Албер Монакски
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus