Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бизнес отличия в период на рецесия

18 Януари 2012 / 18:01:41  GRReporter
1172 прочитания

Съюзът на производителите от Северна Гърция ще проведе за първи път награждаване на най-успешните предприятия от региона с отличието „Гръцка ценност”, като дава акцент на качествената местна индустрия, която удържа на натиска на икономическата криза. „Това, което ние искаме да припомним е, че има гръцкото производство има висока стойност. По този начин, в период на промени може да бъде стълб за икономическия растеж за следващите години, както и за израстването на гръцкото общество. Ние сме категорични, че ще продължим да подкрепяме по всякакъв начин реформирането на държавното управление и на обществено-политическа система, докато тя се превърне в ефективна част за подкрепа на частната практика”, заявяват организаторите на награждаването. 

В категорията „Експорт” съюзът е номинирал компанията „KLEEMANN HELLAS” АД, която се специализира в производството на асансьори и е базирана в района Килкис. Поизвежда 12 хиляди единици продукция на година и има около хиляда работни места. В същата категория се намира и компанията за опаковане на хранителна продукция за износ „PELOPAC” ООД, която използва иновационни метоси за запазването на свежестта на биологично чисти продукти. За същата категория признание ще получи и компанията за производство на полузамразени тестени продукти  IONIKI АД. В категорията „Бизнесдама на годината” стои името на Елени Прика, която е собственичка на северногръцката семейна мандра „Стаматис Прикас” АД с над стогодишна история и традиции в производството на сирена, кашкавали и масла популярни и извън границите на страната. За най-големи постижения в износа съюза на производителите ще даде грамота за достижения на изби „Тракис”, които произвеждат над 9,5 милиона бутилки узо и ципоро главно за експорт.

Награда за въвеждане на високо ефективни системи за опазване на природната среда ще получат фирмите „Аифорос” АД (за производство на варовит цимент за замаска и лепила, както и други строителни материали) и мебелната компания „Дромеас”, която е добре позната и на българските потребители. Грамота за опита си в опазването на околната ще получи и компания „Агритекс” АД, която се занимава с производството на земеделска стока от ниско енергийни парници. Те са оборудвани с модерни системи за намаляване на отделянето на вредните вещества в атмосферата и имат ефективна система за намаляване на разходите на вода, като използват включително колектори за събиране на дъждовна вода.

В категорията „Корпоративна отговорност” ще бъдат отличени компанията за опаковане „Хадзопулос” АД със седалище в Солун и „Hellenic Petrolium”. „Хадзопулос” АД има широк спектър от инициативи, които подкрепят различни филантропични дейности. Те са „дали гръб” на организацията „Лекари без граница”, на съюза на родителите с деца, които страдат от аутоизъм „Ахтида”, на „Музея за македонската борба” и много други организации, които се грижат за поддържането на здравето и културата в региона.

Съюзът на производителите от Северна Гърция е разработил програма с предложения за подобряване на финансовата ликвидност на пазара и на конкурентоспособността. Тези предложения може да дадат незабавни решения за реалната икономика, политическото управление трябва да се вслуша в гласа на успешните производители, заявяват от индустриалния съюз. „Производството трябва отново да се върне в центъра на държавната политика и по този начин ще активизира икономическото развитие”.

Категории: ИкономикаКомпании награди северна Гърция отличия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus