Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Българите в Гърция гласуват за парламент‘2014

05 Октомври 2014 / 12:10:21  GRReporter
1302 прочитания

Екип на GRReporter
    При повишена активност на гласоподавателите протича изборния ден в Гърция.  За първи път на територията на южната ни съседка бяха разкрити рекордните 15 секции, за които GRReporter ви информира нееднократно. Ето отново техните адреси, а работното им време ще продължи най-малко до 19,00 часа тази вечер.
    Особено оживено днес беше в центъра на гръцката столица, където за пръви път имаше отворени две изборни секции на две различни места. Опашката пред секцията на площад “Караискаки” беше огромна през целия ден. По информация на GRReporter до обедните часове в само в тази секция са гласували 500 души, а на опашка отвън чакат още около 200 души. Граждани споделиха пред екипа ни, че това е сигурен сигнал към правителството и посолството, че в Атина, където са концентрирани голям брой българи, трябва да се отварят повече секции на различни места в центъра на гръцката столица.

Много желаещи да гласуват имаше и в секцията в квартал Екзархия, която е позната на българите в Атина още от изборите за Европейски парламент през пролетта. Там обаче граждани сигнализират, че процедурата е много бавна и за половин час успяват да минат само двама-трима гласоподаватели. Според очевидци най-малко сто души са се отказали да гласуват заради забавянето - някои от тях са се насочили към други секции, а други - към вкъщи и по този начин се губят гласове на иначе желаещи да гласуват българи в Атина.


    Относително спокойно бе в секцията, която работи на територията на българското посолство в Гърция на улица “Стратигу Калари”, макар че и там имаше непрекъснат поток от хора.


Уважаеми читатели, очакваме мнението ви за организацията на парламентарните избори 2014, сигнали за нарушения и снимки на адрес office@grreporter.info    Ще ви информираме своевременно за всичко около вота на българите в Гърция.

Очаквайте подробности.

 

Категории: предсрочни избори за парламент в България изборни секции в Гърция българите в Атина гласуват
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus