Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

България победи Гърция в турнира за купата Дейвис

05 Април 2014 / 17:04:41  GRReporter
1193 прочитания

Мария Спасова
    България победи Гърция в двубоя за оставане във втора Евро-африканска група на турнира за купата Дейвис. След двете индивидуални победи вчера на Григор Димитров и на Димитър Кутровски срещу Маркос Каловелонис и срещу Тодорис Ангелинос, днес първата и втората българска ракета играха като двойка срещу Александрос Якупович и Маркос Каловелонис. Утре ще има още два индивидуални мача, които обаче не могат да променят резултата. По програма Григор трябваше да играе и утре, но при вече решения резултат най-вероятно той ще отлети за Франция, за да се готви за следващия си турнир в Монте Карло, също на червени кортове.
    Мачът премина през оспорван първи сет, в който личеше опитната игра на Якупович и фактът, че Димитров и Кутровски за първи път играят заедно. Българите успяха да спечелят със 7:6 гейма. Вторият и третият сет българите бяха много по-добри  и се наложиха с 6:2 и 6:4 гейма.
Ето момент от днешния победен мач:

   “Много съм щастлив от победата. Поздравявам гръцкия тим, благодаря на всички, които ни подкрепяха и на всички, които допринесоха всичко това да се случи”, заяви след мача Григор Димитров.

И през двата дни на двубоя талантливият българин беше заобиколен от тълпа фенове и почитатели. “Не е лесно да си обект на такова внимание. Опитваш се да направиш най-доброто във всяка ситуация и да бъдеш себе си”, сподели Григор.

Сред почитателите на Григор има и истински знаменитости.
    Сред многобройните фенове на първата българска ракета на кортовете бе дошла лично и президентът на Българския олимпийски комитет, световната шампионка по висок скок Стефка Костадинова. “Много съм щастлива от победата, защото нашите момчета играха като отбор. Гледала съм Григор на много турнири по света, но за първи път съм на отборно състезание, където има и толкова много българи в публиката”, каза Стефка Костадинова. Вижте какво каза прочутата българска спортистка:


    Разочарованието на домакините бе голямо, защото те не успяха да вземат дори един сет. “Първият сет имаше огромно значение. Българите започнаха доста пасивно, докато ние с Маркос започнахме много силно. Загубихме заради дреболии. Ако бяхме спечелили първия сет, българите щяха да са под психологически натиск и резултатът можеше да е друг”, е мнението на Александрос Якупович.

 

Категории: Григор Димитров Димитър Кутровски мач по двойки купа Дейвис Александрос Якупович Маркос Каловелонис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus