Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

България записа две победи срещу Гърция в първия ден на купа Дейвис

04 Април 2014 / 18:04:02  GRReporter
1580 прочитания

Мария Спасова
    България започна триумфално двубоят с Гърция за оставане във втора Евроафриканска група в турнира за купата Дейвис. На кортовете в атинския квартал Илиуполис цареше спортсменска атмосфера, много позитивизъм и респект към тениса.
    Жребият отреди денят да започне с мача между Григор Димитров и младия Маркос Каловелонис, а резултатът се оформи на 6:3, 6:3 и 6:0 за 15-тия най-добър тенисист в света. Маркос успя да спечели няколко интересни разигравания, но в никакъв случай не и да затрудни Григор, който беше в стихията си.

Вижте момент от завладяващото присъствие на Григор Димитров на кортовете в Илиуполис:

На определени моменти талантливият българин дори създаваше впечатление, че тренира - опитваше няколко пъти един и същ удар, докато му се получи. А в друг момент пропусна да реализира точка, за да не удари едно от децата на корта.

    “Това беше един добър мач, атмосферата беше великолепна. Не очаквах толкова много хора да ме подкрепят”, каза след мача победителят Григор Димитров. Той особено подчерта спортменството, което цареше и на кортовете, и на трибуните и отбеляза, че това все по-рядко се среща в големия тенис.

Ето какво каза Григор Димитров след края на мача с Каловелонис:

“Поздравявам съперника си и му пожелавам много късмет, защото това е най-важното за тенисистите, които идват от тази част на света”, завърши блестящият Гришо.
 

 

   Попитах Маркос Каловелонис кой елемент от играта на Григор най-много го затрудни и какво ще запази от този мач. Вчера младият грък призна, че никога през живота си не се е изправял пред толкова силен съперник. “Връщането на сервиса определено беше най-трудното за мене. На нивото, на което играя това е най-бързият сервис, който съм срещал. Със сигурност и в base line има какво да уча. За мене това е изключителен опит да играя с тенисист от такава класа. Вече имам и самочувствието, че поне за сет и половина мога да се съпротивлявам”, отговори Маркос.

Това бяха думите му:


    Вторият мач между Димитър Кутровски, 344-ти в света  и Тодорис Ангелинос,  на 280-то място беше далеч по- драматичен. Продължи цели 3 часа и за щастие донесе победа на нашия тенисист. Втората ни ракета се наложи над Теодорис Ангелинос с 6:4, 6:3, 1:6, 6:3 и националите ни поведоха с 2-0. Отборът на капитана Тодор Енев се нуждае от само един успех, за да запази мястото си във втора група на Евро-африканската зона на турнира.

В първата част Кутровски успя да осъществи пробив за 5:4 и после сервира успешно за сета.Във втория отново софиянецът беше по-добрия на корта и поведе с пробив. В деветия гейм при подаване на Ангелинос Дими стигна на четири пъти до сетбол, като при последния опит успя да вземе и втората част.Първата ракета на домакините направи пробив в началото на следващия сет. Кутровски имаше три възможности за връщането му за 2:2, но не успя. До края на сета Ангелинос не загуби нито един гейм.В четвъртата част софиянецът получи мускулно схващане и изостана в резултата с 0:3. Последва подем за българина, който успя да направи обрат до 4:3, а съперникът му също поиска медицинска помощ заради крамп. Кутровски взе и петия гейм и беше вече само на гейм от победата. Ангелинос сервираше, но Дими стигна до мачбол. Гръцкият тенисист го отрази, а след това и още един. При третата възможност националът успя да спечели срещата.

 Утре е мачът на двойките, в който ще играят Григор Димитров и Димитър Кутровски срещу Александрос Якупович, номер 504 в световната ранг листа и Харис Калоянис, номер 972.

 

Категории: Григор Димитров Маркос Каловелонис Димитър Кутровски Тодорис Ангелинос купа Дейвис България-Гърция2014
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus