Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бляскави богаташки сватби на гръцките острови

02 Септември 2013 / 17:09:00  GRReporter
2947 прочитания

Гръцките острови са привлекателни не само за туристите, но и за членовете на международния джет сет, пише гръцкият вестник То вима. Напоследък късовете земя в Егейско море са се превърнали в места, където богаташи от различни страни провеждат своите лични празници.

Те пристигат на островите със своите луксозни яхти и най-модерни частни самолети, за да изпълнят мечтата си да организират сватбите си там. В същото време жителите на островите броят облагите от тези светски събития, които често предизвикват и негативни коментари за разточителността на организаторите.

Пример за това е сватбеното парти на ливанския мултимилионер Васмез Натад на един от най-известните плажове в Миконос – Елия. Популярният R&B изпълнител Сийл забавлявал гостите танцувайки бос върху златен подиум. Домакинът на партито и също толкова богатите му гости отваряли скъпи бутилки шампанско Armand de Brignac Midas и след това разливали съдържанието им на пясъка, без да пият. Някои бутилки били отправени към дискове, поставени на споменатия вече златен подиум.

 

Гостите на ливанския мултимилионер отворили десетки бутилки от шампанското в краката на Сийл. Цената на всяка бутилка е 120 000 евро.

 

 

В други случаи обаче подобни събития са в полза на местните общности. Такъв е случаят със сватбата на Янис Мартинос – син на известния корабовладелец Динос Мартинос на малкия кикладски остров Схинуса. Сватбената церемония и последвалото веселие продължили цели четири дни.

Островът бил променен напълно. Корабовладелецът поел разходите по снабдяването на пристанището в електро оборудване и построяването на пътища. За подготовката на светското събитие били наети 500 души, които пристигнали в Схинуса, за да обслужат поканените на сватбата бизнесмени и корабовладелци от целия свят.

Всички хотелски стаи на острова били заети, а персоналът в малките ресторанти бил в състояние на пълна готовност. За четири денонощия Схинуса изглеждала като всеизвестните луксозни курорти Porto Cervo и St Barth.

Около сватбата на сина си Динос Мартинос подарил на острова мащабни инфраструктури и получил публични благодарности от страна на кмета Янис Гриспос.

Една друга широко обсъждана сватба бе тази на Алина Калциди – дъщеря на “царя” на цимента в Русия Филаретос Калцидис и швейцареца от полски произход Патрик Попраски – крупен търговец на злато.

Двамата сключили граждански брак в Пилос, в западната част на Пелопонес, а един от кумовете бил кметът на града Димитрис Калафатис. След края на церемонията последвал ритуал, наподобяващ църковен брак. Булката избрала да облече рокля на известния ливански дизайнер Ели Сааб.

Приготовленията за светското събитие започнали с месеци по-рано. Булката пристигнала в Пилос миналия четвъртък, а младоженецът я последвал с личния си самолет ден преди сватбата. Впечатлителното сватбено парти било проведено в имението на бащата на Алина в региона на Корони. Според списание Forbes Филаретос Калцидис е най-богатият грък в класацията за 2013.  

Категории: Знаменитости сватби гръцки острови
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus