Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Богати, известни и подсъдими заляха гръцките острови

26 Юли 2012 / 15:07:20  GRReporter
2805 прочитания

Лятото дойде и с криза или не Гърция остава любимо място за отдих и почивка на местни и чужденци. Плеяда от холивудски звезди, бизнесмени и известни личности се спуснаха към средиземноморските острови, за да забравят за момент всекидневните си грижи. Наред с тях е и бившият банкер и настоящ подсъдим в 15 дела за измами пране на пари и други наказателни деяния Лавредис Лаврендиадис. Преди седмица той бе приет в частната клиника Метрополитен в столицата с неясна диагноза. Слуховете сочеха, че може би е инсулт или друго сериозно заболяване предизвикано от съдебните неволи на бизнесмена.

Въпреки вдигнатата аларма се оказа, че състоянието му е много добро, защото само четири дни по-късно Лаврендиадис бе забелязан със семейството си в първите редици на лятната постановка на комедията “Джени, Джени” на остров Спецес. В програмата на бизнесмена е имало не само плаж и културни развлечения, но и опит за разходка с файтон из китните улички на красивия остров. Според информацията на вестник Вима разходката с файтон не се състояла поради малка кавга на файтонджията с бодигардовете на бизнесмена.

Над главата на Лаврендиадис висят като дамоклев меч поредица от съдебни разследвания и обвинения за стотици милиони евро. Последното от тях дойде преди седмица от седем банки – шест гръцки и една чуждестранна. Националната банка на Гърция, Емборики, Пиреос, Millenium, Геники и Hellenic bank и HSBC подадоха жалба срещу бившия банкер за измама, манипулация, пране на пари и задържане на важна информация, след като Лаврендиадис бе подправил балансите на компанията “Неохимики”, за да вземе заем на стойност от 450 милиона евро. След като през юни тази година съдът не отмени забраната на Лаврендиадис да пътува в чужбина, той се е задоволил с почивка на гръцките острови.

Островът на ветровете и постоянното забавление тази година привлече отново едни от най-популярните имена в света. Наред с Джон Траволта с жена си Кейт Престън и Линда Еванджелиста се потопиха в екзотичната красота на кикладския остров. Според местни жители Линда Еванджелиста не е посетила никой от модните барове на Миконос, но е пазарувала от малките магазинчета в района сувенири за себе си и за приятели. По голямата част от почивката си е изкара на яхтата на нейния приятел, а когато се е движила из уличките на острова е била придружена от 10 телохранители, съобщава kykladesnews. Джон Траволта и съпругата са били на острова, като в програмата им бе включена освен слънце и хубава храна и разходка с яхта. Тази седмица пътуваха до Атина и посетиха Музея на Акропола, в който според запознати са изкарали почти четири часа. В тяхната компания е бил и Ροбърт Дениро, а тяхна домакиня е била наследницата на милиони Марияна Лаци.

В Миконос не липсваха и местни знаменитости като певицата Ана Виси, колегата й Андонис Ремос, футболния национал Георгиос Самарас с новата си приятелка – телевизионната персона Катерина Кенургиу. Внучката на гръцката легенда Аристотелис Онасис, Атина също посети острова с яхта пълна с приятели. Според гръцките медии тя е слязла само веднъж от луксозната яхта на острова, за да посети известен магазин за бижута в центъра на града в ранните часове на деня. Тя има особена афинитет към елегантните скъпоценности, който е наследила от майка си Христина. Освен Миконос, тя е посетила Керкира (Корфу) и личния й остров наследство от дядо й Скорпиос.

Категории: Личности острови знаменитости Миконос Атина Самара Джон Траволта Марияна Лаци
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus