Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Болен от ревност подпали опонента си и уби друг мъж на остров Сирос

27 Юли 2012 / 20:07:53  GRReporter
3188 прочитания

Кървава драма за една жена се разигра след полунощ в бар в столицата на остров Сирос, Ермуполи. Един 61-годишен мъж уби 42-годишния собственик на заведението и се опита да подпали жив един от клиентите. Кървавата развръзка последвала след ожесточена кавга между нападателя и един 53-годишен мъж, заради една млада жена.

Клиенти на бара разказаха, че двете жертви се заглеждали по 30-годишната жена, за която се предполага, че е имала интимна връзка с 61-годишния нападател. Те твърдят още, че замесените в кървавия скандал мъже се познавали помежду си и посещавали често конкретното заведение.

Очевидци разказват, че малко след полунощ между тримата мъже започнали пререкания, които утихнали бързо. Присъстващите останали с убеждението, че недоразумението е вече решено и духовете са се успокоили.

Но 61-годишният мъж имал други планове. Отишъл до тоалетната, откъдето взел една малка бутилка за вода, пълна с бензин, излязъл навън и залял с него 53-годишния инженер и запалил огън, за да го изгори. В бара настъпила паника. Персонал и клиенти се спуснали да загасят огъня и да спасят запаления.

Според очевидците един от първите, които се спуснали да спасят обвития от пламъци инженер бил собственикът на бара. Това негово действие ядосало нападателя, който насочил целия си гняв срещу него.

Той извадил от джоба си малък пистолет и го застрелял право в гърдите. Два от патроните пробили белите му дробове, в резултат на което той починал малко по-късно в болницата. След това нападателят започнал да стреля във въздуха, а присъстващите налягали по пода, за да се предпазят.

Веднага след изстрелите нападателят избягал и тичайки стигнал до корабостроителниците, където според източници се качил на крана с цел да скочи и самоубие. Колегите му обаче осуетили намеренията му. Тогава той взел такси до село Финикас, а после с мотор стигнал до Галисас, откъдето замислял да избяга с корабче, за да избегне ареста.

Полицаите обаче го открили в 05:20. Според тях, преди да го арестуват нападателят хвърлил пистолета си в морето на пристанището в Сирос, който малко по-късно бил изваден от водолази.

Раненият 53-годишен инженер е с изгаряния от втора и трета степен и бе пренесен със самолет в болница в Атина. Лекарите твърдят, че няма опасност за живота му.

Криминалната хроника бе допълнена от въоръжен грабеж в банков клон в атинското предградие Неа Смирни малко след 13:30. Преди да избяга нападателят застрелял и ранил леко по ръката директорката на банковия филиал.

Според очевидци нападателят не носел маска на лицето си и бил облечен съвсем нормално. Той влязъл в банката, и както всички клиенти си взел билетче с номер, след което поискал да му покажат коя е директорката. Полицейски източници посочиха, че нападателят бил облечен в костюм и носел перука.

Когато стигнал до нейното бюро й казал да му даде пари и заплашил, че в противен случай ще използва ръчната граната, която носел със себе си. Тя му отказала, като посочила, че няма право да отвори сейфа.

Той все пак успял да вземе сума от порядъка на 10 – 12 000 евро от две от касите и започнал да стреля, когато установил, че вратата на изхода е блокирала. Очевидци твърдят, че е стрелял пет пъти. Тогава ранил директорката по ръката.

След това избягал, а служителите на банката и клиентите започнали да звънят на полицията.

На мястото на обира пристигнали полицаи от отрядите ДИАС, които издирват крадеца, а ранената жена бе откарана с линейка в болница.

Категории: Криминална хроника убийство подпалване ревност бар Сирос банков обир Неа Смирни
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus