Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Братята Папандреу са заложили на фалита на Гърция и тенденциозно водят страната натам

10 Януари 2012 / 22:01:35  GRReporter
2592 прочитания

 

Независимият депутат Панос Каменос обвинява семейството на бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу, че е заложило на фалита на Гърция и тенденциозно води страната натам. Каменос бе отлюспен преди два месеца от парламентарната група на „сините”, поради отказа си за даде вот на доверие на временния коалиционен гръцки кабинет.

Панос Каменос обяви война на „свещената” гръцка фамилия Папандреу преди няколко месеца в парламента. В гневната си реч той отправи обвинения за съществуването на план за предаване на Гърция на чужди центрове и нарече участниците в него „предатели” и „заместник-канцлери”.

Тогава все още в качеството си на депутат от Нова демокрация той заяви: „На 26 май подадох въпрос за това кой е закупил застраховката по гръцките държавни облигации CDS от Пощенската спестовна каса. Тя бе продадена през ноември и декември с решение на Георгиос Папаконстантину и Георгиос Папандреу. Днешната цена на CDS застраховките, които банката притежаваше е 26 милиарда евро? Не ми отговарят, подавам го пак като подвъпрос, отново не отговарят и сега го подавам отново с двама колеги, без да е определен ден за отговор.

В момента, в който казваме на гръцкия гражданин да „прокърви” председателят на парламента строи вила в планината Грамос и подаряваме 1,1 милиарда на Лаврентиадис. Член на борда да банка Omega, която бе закупена от Proton bank е братът на премиера. Братът на Папандреу има фирма в Швейцария. Той работи незаконно във фирма, която играе със CDS-и и залага на фалита на страната. Карат тези типове да подадат иск срещу мен, депутата и нарушават член 62 от конституцията, за да ме уплашат. Един милион евро иска от мен Андрикос”.

Преди нколко дни Панос Каменос публикува в личната си страница в социалната медия Facebook документи, с които цели да докаже връзката между по-малкия брат на бившия гръцки премиер, Андрикос Папандреу с фирми, заложили на гръцкия фалит. Според депутата фондацията Institute for climate and energy, чийто председател е братът на Георгиос Папандреу е замесена в мрежа за „вътрешно информиране” на фирми, които ще спечелят огромни суми, ако Гърция фалира.

Той пише, че членът на фондацията Джефри Д. Сакс, чиято фамилия си прилича удивително на името на инвестиционния фонд Голдман Сакс се занимава със същата дейност. „Разгледайте добре членовете на съвета, който се ръководи от Андрикос. През следващите дни ще разберете какъв е всеки от тях и каква е неговата връзка с фирмите, които продават вътрешна информация, с фондации на приятеля на Георгиос Папандреу Джордж Сорос, с фирми, които залагат на фалита на Гърция и с „мъдри съветници”, които са се наели с пропагандата, като Джефри Д. Сакс. Трябва да пречупим престъпното мълчание. Разпространете тази информация. Само така ще предотвратим предаването на страната в ръцете на спекулантите”, зове той своите електронни приятели.

В електронната страница на Института за сигурността на климата и енергията действително се посочва, че Андрикос Папандреу е негов създател и председател. Между членовете на управителния съвет фигурира и икономистът Джефри Д. Сакс.

Категории: Политика Панос Каменос обвинения Георгиос Папандреу Андрикос Папандреу CDS залози за фалита на Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus