Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Бурни ветрове носят сняг в Гърция

03 Декември 2013 / 12:12:20  GRReporter
1546 прочитания

Бурните ветрове, които духат от снощи предизвикаха много проблеми в цяла Гърция. До момента Противопожарната служба в област Атика е приела 232 обаждания с жалби на граждани за паднали дървета и големи предмети, които са блокирали улиците.

На жп гарата в атинското предградие Мениди две коли са били смачкани от паднало върху тях дърво. Щети на автомобили има на много други места в гръцката столица. Движението по няколко пътни артерии бе прекъснато по същата причина. Общо 28 екипа с участието на80 пожарникари работят за почистването на улиците от паднали дървета и предмети.

Силата на ветровете достига до 10 по таблицата на Бофорт (88 – 102 км/ час). Маршрутите на корабите на подводни криле от Пирея към остров Егина бяха отменени. Ранният ферибот от Рафина към островите Андрос, Тинос и Миконос също остана вързан на пристанището. Забраната за пътуване важи също за корабите от Лаврио към остров Кеа и по линиите Волос - Спорадски острови, Кавала – Принос, Тасос – Керамоти. Фериботната връзка между и Рио – Антирио, която свързва Централна Гърция с Пелопонес е прекъсната.

Гръцката метеорологична служба съобщи, че ветровете няма да утихнат и ще продължат да духат със сила между 7 – 9 (28 – 47 км/ час), а на места в източните части на страната и 10 по скалата на Бофорт. Очаква се значително понижение на температурите и снеговалежи в планините в източна Гърция.

В Атина ще има висока облачност и дъждове, които постепенно ще прераснат в снеговалежи. Те ще започнат от планината Парнита, а вечерта ще се пренесат и в полупланинските райони с височина над 600 метра над морското равнище. Температурите ще са между 8 и 11 градуса по Целзий, а в северните райони – с 3-4 градуса по-ниски.

Висока облачност, дъждове на места и снеговалежи първоначално по високите, а по-късно и по места с надморска височина 400 – 600 метра е прогнозата за региона на Солун. Температурите там се очакват 4-6 градуса по Целзий.

Категории: Актуално ветрове ниски температури снеговалежи прогноза
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus