Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Буря в WIND

16 Октомври 2009 / 16:10:23  GRReporter
1537 прочитания

Виктория Миндова

Проблеми срещат работещите в WIND, втората по големина телекомуникационна компания на гръцкия пазар. От началото на 2009 година са съкратени, не са им подновили трудовите договори или са били принудени да напуснат около сто служители на фирмата. Само от края на август насам педесет души са останали без работа.  В телекомуникационната компания работят окло хиляда и осемстотин дуяи, така че броят на освободените не е превишил законния максимум. По закон частните фирми могат да съкращават до два процента от всички работещи в предприятието.

Сред потърпевшите са не само обикновенните служители, които са в основата на работната пирамида, но и мениджърите на средно ниво и средно – високо ниво. Недоволство пробужда също така и фактът, че в последните три години е осъществено значително увеличение на заплатите и бонусите само по върховете на компанията (собственици и мениджмънт от най – високо ново), а в същото време са спрени хранителните чекове на стойност петдесет евро за персонала. Друга вредна практика, която се наблюдава в последно време е назначаването на  нов персонал с двумесечни договори, които не се подновяват. Управлението на компанията държи служещите в постоянно напрежение за утрешния ден. Запознати твърдят, че до крайната дата на трудовите договори, работещите са в неведение дали ще бъдат преназначени.

“Лъскава витрина, зад която цари работен хаос”, описва ситуацията работещ в дружеството и добавя, че от 1 януари до 27 септември 2009 година WIND е похарчила над 12 милиона евро за телевизионна реклама, а не е дала никакво увеличение на заплатите на заетите в компанията.  Въпросите свързани с неясното бъдеще на работещите в телекомуникационното дружество, както и други важни проблеми за тях бяха обсъдени на работна среща днес от Михалакис Манулис, председател на управителния съвет на профсъюза на работещите в WIND и председателя на СИРИЗА, Алексис Ципрас.

 

 

Категории: WIND съкращения проблемиИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus