Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Центърът на Атина гори

12 Февруари 2012 / 22:02:33  GRReporter
2668 прочитания

Анастасия Балездрова

Напрежението в центъра на Атина расте.В пламъци е сградата на атинското кметство на площад Кодция, а също и полицейският участък на Акропола.

Подпалени са сградите на кино Атикон и на магазина Коста Бода на булевард Стадиу. Те се намират в близост до клона на банка Марфин, която бе подпалена на 5 май 2010 и загинаха трима служители, от които една бременна жена. Гори и банков офис на улица Еолу, на която се намира и централният офис на Националната банка на Гърция. На площад Монастираки анархисти щурмуват клон на банка Атика.

Войната между демонстрантите и полицията се води по протежението на булевардите Панепистимиу. Стадиу и Филелинон и по улиците Вукурестиу, Еолу и Ерму. Яки младежи с пуловери със черни качулки унищожават витрини на магазини и заведения по централните улици. Сцените напомнят на вандалските изстъпления в гръцката столица през декември 2008, когато полицейски куршум уби 15-годишния Алексис Григоропулос.

Полицията призовава гражданите да не се движат из центъра на Атина, за да улеснят движението на линейки и полицейски патрули до местата, където има ранени и нуждаещи се от помощ. Гръцките медии съобщават и за сблъсъци между полиция и демонстранти и в градовете Парта и Солун. Събитията в гръцката столица са водеща новина по всички световни медии, които гворят за погром в центъра на Атина.

   Очаквайте подробности.

Категории: безредици Атина икономическа криза финансова дисциплина съкращаване на рзходи полиция сълзотворен газ
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus