Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Четирима загинали и 30 ранени при катастрофа с туристически автобус край Солун

14 Септември 2012 / 07:09:02  GRReporter
1789 прочитания

Туристически автобус с 51 руснаци се обърна по магистралата Солун - Халкидическия полуостров в района на село Кардия в областта Неа Мудания. Произшествието е станало около 4,30 часа тази сутрин, а причината най-вероятно е мократа настилка, тъй като през нощта е валял проливен дъжд.
    От Противопожарната охрана в Солун съобщиха, че при инцидента са загинали четирима души, а 30 са ранени. 23-ма от тях, някои от които със сериозни травми са настанени в солунската болница Папагеоргиоу. Магистралата в участъка на инцидента продължава да е затворена. Директорът на транспортната полиция в Солун Тодорос Кириакидис уточни, че руските туристи били на почивка на Халкидическия полуостров и пътували с автобуса към летището, за да се приберат в родината си.
    Шофьорът на автобуса е в шок и не може да даде обяснение за инцидента. В този участък на пътя има много опасни завои, а осветлението е слабо. Полицаи, участвали в спасяването на пътниците разказват за 36-годишен баща, който след като извадил детето си и жена си от горящия автобус, издъхнал от раните си.

Категории: катастрофа туристически автобус руски туристи Солун летище халкидически полуостров
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus