Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Чужденец рани с нож секретарка на следовател в Съдебната палата

08 Ноември 2013 / 13:11:06  GRReporter
1075 прочитания

Кърваво нападение бе извършено днес в корпус 10 на Съдебната палата, където се помещават кабинетите на следователите.

По първоначални данни, малко преди 11.00 чужденец от ирански произход нападна с нож в гръб и нанесе две прободни рани на секретарката на следователка.

Извършителят, който изглежда е бил обвиняем за притежаване на наркотици, е ранил в гърба и лакътя съдебната служителка, а мотивите за деянието му остават засега неизвестни.

Чуждият гржданин е задържан на място от полицаите, намесили се веднага щом чули виковете на секретарката, и е отведен за разпит в Главна Дирекция „Полиция“ – Атика.

Пострадалата жена е откарана в болница „Евангелизмос“, а сведенията за състоянито ѝ са различни.

Двучасово прекъсване на съдебните заседания и протестен митинг

След кървавото нападение Федерацията на съдебните служители в Гърция обяви двучасово прекъсване на съдебните заседания и протестен митинг в 13.00 в двора на съдебната палата.

«По повод на нападението, поставяме отново пред компетентните органи въпроса за сигурността и охраната на съдебните служители в страната», се казва в съобщението на Федерацията.

По-късно Федерацията взе решение и обяви тричасово прекъсване на съдебните заседанията и на работата на съдилищата в цялата страна в понеделник от 12.00 до края на работното време, както и провеждането на протестни митинги във всички съдебни служби.

В същия ден ще бъдат извършени и символичните няколкоминутни блокади на входовете на съдебните сгради преди започването на заседанията.

Федерацията на съдебните служители в Гърция изрази също така своята съпричастност към нападнатата секретарка.

 

 

 

Категории: Съдебна палата нападение чужденец служителка
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus