Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Демократичната левица оттегли участието си от правителството

21 Юни 2013 / 14:06:14  Анастасия Балездрова
758 прочитания

Изпълнителната комисия и парламентарната група на Демократичната левица решиха партията да оттегли участието си в тройната коалиция. Двамата министри – на административната реформа Андонис Манитакис и правосъдието Андонис Рупакиотис, както и заместник-министрите на образованието Теодорос Папатеодору и здравеопазването Фотини Скопули ще подадат оставките си на премиера Андонис Самарас. Постовете си ще напуснат също подкрепяните от партията главни и специални секретари в различни ведомства.

„Страната не се нуждае от избори. Демократичната левица ще продължи да се бори за оставането й в европейските структури. Ние ще се намираме на този фронт с нашите политически позиции. Демократичната левица продължава да отстоява реформаторската си политика и търсенето на решения в рамките на европейската реалност”, се посочва в официалното изявление на лидера Фотис Кувелис.

Демократичната левица реши, че няма да промени политиката си във връзка с ангажиментите, които Гърция пое спрямо своите кредитори, т.е. партията няма да премине в редиците на противниците на меморандума за икономическа помощ.

Ако междувременно премиерът Андонис Самарас реши да поиска вот на доверие към кабинета, решението за позицията на партията ще бъде взето от Централната комисия на партията. Тя ще заседава така или иначе следващата събота. 

Категории: Политика Демократична левица Форис Кувелис правителство оставки
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus